ABD’den gelen kötü veriler, Fed’in gevşeme musluklarını kısması sonrası gelişmekte olan ülkelerde yaşanan ekonomik çalkantılar…
ABD’den gelen kötü veriler, Fed’in gevşeme musluklarını kısması sonrası gelişmekte olan ülkelerde yaşanan ekonomik çalkantılar, düşük fiyat gören Çin ve Hindistan gibi fiziksel ALTIN tüketicisi ülkelerden gelen talebin artması ve Karadeniz’de yaşanan jeopolitik krizin yarattığı güvenli liman talebi… ALTINın 1200’lerden başlayıp 1400’lere kadar uzanmasına neden olan maceranın arkasındaki temel nedenler olarak bu faktörler ön plana çıkmıştı.
Bu faktörlerin ortadan kalkmaya başlamasıyla ALTIN tekrar uzun vadeli trendine girerek 1280 altına kadar geriledi ve 1200 – 1400 rallisi sırasında aldıklarının yarısından fazlasını geri verdi.
Cuma günü ABD’den gelen tarım dışı istihdam değişimi ve işsizlik oranı verileri ise sarı metale tekrar nefes aldırdı diyebiliriz. İki haftalık düşüş trendi Cuma günü gelen ABD istihdam verilerinin kötü yönde sürpriz yapmasıyla bozuldu ve ALTIN kendini 1300 üzerine atarak haftayı da bu kritik seviyenin üzerinde kapattı.
Verilerin etkisiyle gelen toparlanmanın bir süre daha devam etmesini bekleyebiliriz. Ayrıca Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı grupların tekrar harekete geçmesi ile Uzak Doğu’daki politik risklerin artmaya başlaması ALTINa destek olacak diğer faktörler olabilir önümüzdeki süreçte.
Değerli metalda yukarı doğru hareketlenmenin beklediğimiz gibi devam etmesi durumunda ilk hedef olarak 1320 bölgesi test edilebilir. Bu hafta ABD’den gelecek olan verilerin kötü yönde sürpriz yapması ise 1320 beklentimizi daha da hızlı getirebilir.
Forex Koçu ALTINda da üyelerine hem rapor hem anlık yayın hem sinyallerle tam destek vermeyi sürdürüyor.