TCMB Kura Müdahale Ediyor!
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası haftalık vadeli depo faiz oranlarında değişikliğe gitti.
Önceki USDTRY raporumuzda “Aşırı yükselişe karşı TCMB’den sözlü veya parasal müdahaleler gelmesi riski de göz ardı edilmemeli.” şeklinde yorumumuzu yapmıştık.
Merkez Bankası açıklamasında, “Küresel faiz oranlarındaki gelişmeler doğrultusunda bankaların TCMB’den alabilecekleri bir hafta vadeli döviz depolarının faiz oranları 10 Mart 2015 tarihinden itibaren ABD Doları için yüzde 7,5’ten yüzde 4,5’e, Euro için yüzde 6,5’ten yüzde 2,5’e indirilmesine karar verilmiştir” dedi.
Kararın niteliğinden öte, TCMB’nin döviz den iyice rahatsız olduğu ve aksiyonlara başladığı algısı Dolar TL de gevşeme için yeterli oldu.
USDTRY de 2.61 seviyesi aşağı yönde kırılırken, şimdilik üyelerimize alışta kalmalarını tavsiye etmiyoruz. Bir miktar daha gevşeme gelmesi ve TCMB den ek aksiyonlar gelmemesi halinde yeniden alıma geçilebilir fakat şimdilik tedbirli olmakta fayda var.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.





