USDTRY de Almalı mı, Satmalı mı?
USDTRY dün TCMB Başkanı Başçı, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Babacan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen toplantıdan sonra bugün 2.59 seviyesi altına kadar geriledi.
Aslında toplantıdan çok olumlu sonuçlar çıktığını söylememiz mümkün değil, fakat gerginlik olmamış olması ve bilgilendirici bir sunum gerçekmiş olması bile piyasanın bir miktar gerginliğini almaya yetiyor.
Peki DOLAR TL de bundan sonra yönümüz ne?
Açıkcası dünkü raporumuzda da belirttiğimiz gibi USDTRY’de kritik dönemler yaşayabiliyoruz. Siyasi talepler ve Merkez Bankası’nın aldığı ani kararlar ile paritede keskin hareketler görüyoruz. Kısa vadeye baktığımızda bugün ABD tarafından çok önemli veriler açıklanacak. Beklentiden iyi gelecek olan veriler ile USDTRY’de toparlanmalar görebiliriz.
Sene sonunda USDTRY yi 2.70 in üzerinde göre ihtimalimiz çok yüksek olsa da, şimdilik alış önermiyoruz. TCMB nin bir sonraki olağan toplantısı haftaya gerçekleşecek. Haftaya gelen net bilgilere göre bizler de daha net bir yön tayin edebileceğiz.
Yine de şunu söyleyebiliriz ki, beklenmedik olumsuz açıklamalar ve gelişmeler olmadıkça ve bugünkü Dolar verileri de olumlu gelmezse, kısa vadede bir miktar gevşeme beklemek rasyonel olacaktır.