Hafta Sonu Neler Yaşandı?
Piyasalar çok hareketli bir ayı geride bıraktı. Paritelerde volatilitenin yüksek olduğu bir aya şahit olduk. Dolar aya iyi bir başlangıç yapsada, ABD’den kötü verilerin gelmesiyle birlikte dolar baskısında azalma yaşandı. Bunun sonucunda EURUSD ve GBPUSD’de yukarı yönlü hareketler yaşandı. Fakat ay sonunda FOMC kararlarının gelmesiyle dolar tarafında bir miktar rahatlama yaşandı. Kararlara baktığımızda Fed’in faiz artırımı için umutlu olduğu göze çarptı. Dilerseniz hafta sonu yaşanan gelişmelere bakalım.
Fed üyesi Williams’dan bu sefer güvercin tonda açıklamalar gelmedi. Faiz artırmının hala masada olduğunu ve bunun her toplantında ve Haziran’da da olabilceğini belirtirken, Haziran kararından önce hala iki istihdam raporunun olduğunu ifade etti Williams. Hafta içi gelen kararlarda %2 enflasyon hedefine ulaşılması gerektiği ve istihdam piyasasında ikna edici bir iyileşmenin yaşanması gerektiği ifade edilmişti komite tarafından. Bu hafta ABD’den gelecek olan tarım dışı istihdam verisi Fed tarafından yakından takip edilecek. İstihdam piyasasında yaşanacak olan iyileşmeler USD üzerindeki baskıyı önümüzdeki dönemlerde azaltabilir.
Boj başkanı Kuroda yaptığı açıklamada şu an için daha fazla genişlemeye gidilmeye ihtiyaç olmadığını ifade ederken, TÜFE hedefine beklenenden erken ulaşmak için petrol fiyatlarının önemli faktörlerden biri olduğuna dikkat çekti.
7 Mayıs’ta İngiltere’de parlemento seçimleri yapılacak. Seçimlerden önce yapılan son anketlerde muhalefet olan işçi partisinin 3 puan önde olduğu açıklandı. Bu hafta GBP paritelerinde hareketlenmelere şahit olacağız. Özellikle 7 Mayıs’ta kıran kırana bir seçim olması bekleniyor. Bu sebeple GBPUSD’de de fırsatlar karşımıza çıkabilir.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.





