12.11.2019 Forex Bülteni

Haftanın ikinci işlem gününde veri açışından öğle saatlerinde İngiltere ve Almanya tarafından gelecek verileri takip edeceğiz.
Yarın yapılacak Erdoğan-Trump görüşmesinin Tl varlıkları açısından yüksek volatiliteye sebep olacabileceğini söyleyebiliriz. Hafta sonu Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien’in; Türkiye’nin S-400’lerden vazgeçmemesi durumunda yaptırım kararına dair açıklamaları kurda yukarı yönlü atakların meydana gelmesini sağladı.

EURUSD

Küresel anlamda riskleri takip edeceğimiz parite için en belirleyici unsurun ABD-Çin arasındaki anlaşma detayları olduğunu söyleyebiliriz. Euro Bölgesi’ne dair resesyon endişelerinin canlı olmasından dolayı Euro üzerinde baskı oluşturmaya devam etmektedir. Teknik olarak, parite üzerindeki baskının devam etmesi durumunda 1.1000 ve 1.1096 destek seviyelerini izleyeceğiz. Olası yükselişlerde 1.1055 ve 1.1075 direnç seviyelerini izleyeceğiz.

GBPUSD

Brexit Partisi Lideri Niger Farage’ın: 12 Aralık’taki seçimlerde, Brexit karşıtı ana muhalefet olan İşçi Partisi’nin ve diğer Brexit karşıtı paritelerin kazandığı bölgelere yoğunlaşacaklarını ifade etmesinden sonra Sterlin varlıklarında ani yükselişler meydana geldi. Seviye olarak, paritenin yükselişe devam etmesi halinde 1.2870 ve 1.2900 direnç seviyelerini izleyeceğiz. 1.2900 seviyesi üzerinde yukarı yönlü hareketliliğin ivme kazanabileceğini söyleyebiliriz. Satıcılı seyir halinde 1.2840 ve 1.2805 destek seviyelerini izleyeceğiz.

USDTRY

ABD tarafından gelen tehtitler sonucunda 5.7900 direncine kadar çıkan kur için hazine ihalelerinin başarılı geçmesiyle beraber bu seviyenin direnç olup kurda bir miktar düzeltme görmekteyiz. Yarın yapılacak görüşmenin kur açısından kritik önem arz ettiğini söyleyebiliriz. Teknik açıdan bakmak gerekirse, yukarı yönlü atakların devam etmesi durumunda 5.7900 ve 5.8400 direnç seviyelerini izleyeceğiz. Tl varlıklarının lehine hareketlilikte 5.7600 ve 5.7000 destek seviyelerini izleyeceğiz.

ALTIN

Ticaret görüşmelerine dar bazı beklentilerin henüz karşılanmaması ve Moody’s’in kürsel ekonomiye dair açıklamaları ile piyasalarda güvenli limanlara bir miktar talebin geldiğini görmekteyiz. Bir başka küresel unsur olan Brexit sürecinden Anlaşmasız Brexit ihtimallerinin artmasından dolayı emtianın baskı altında olduğunu söyleyebiliriz. Teknik olarak baktığımızda kritik 1450 seviyelerinde fiyatlanan emtiada aşağı yönlü hareketlilik devam etmesi durumunda 1448 ve 1439 destek seviyelerini takip edeceğiz. Yukarı yönlü hareketliliğin olması durumunda 1458 ve 1465 direnç seviyelerini izleyeceğiz.

BRENT PETROL

Umman Petrol Bakanı’nın yaptığı açıklamalar ile satıcılı seyir gördüğümüz emtia için OPEC Genel Sekreteri Barkindo’nun: 2020 petrol büyüme talebine dair yukarı yönlü olmasına yönelik açıklamaları ile satışların sınırlandığını görmekteyiz. Seviye olarak baktığımızda 62.30 desteğinin hemen üstünde fiyatlanan emtia için bu destek seviyesinin altına sarkma olması durumunda 61.30 ve 60.80 destek seviyelerine kadar geri çekilmeler görebiliriz. Yukarı yönlü hareketliliklerde 62.90 ve 63.20 direnç seviyelerini izleyeceğiz.

 

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.