Piyasada bugün ABD açılışı öncesi yaşanan gelişmeleri maddeler halinde sizlerle paylaştık.
ABD borsaları dünkü tatil sonrası bugün tekrar iş başı yapıyor, aşağıda piyasada bugün ABD açılışı öncesi yaşanan gelişmeleri maddeler halinde sizlerle paylaştık:
*Asya borsaları karışık görüntüdeydi, Japonya’nın kapalı olduğu günde Şangay endeksi %0.58 artıda bitirdi. Avrupa borsaları yataydayken ABD vadeliler yatayın hafif üstünde.
*100’den 99.5’e düşmesi beklenen Almanya IFO güven endeksi 101.4’e tırmanarak beklentileri geçti.
*Reuters’e göre ECB’nin Yunan tahvillerinden elde ettiği karı Yunanistan’a bırakma fikri hız kazanıyor. Ayrıca tahvillerin piyasadan toplanması ve faiz indirimi seçenekleri de yine masadaki en öne çıkan seçenekler.
*ABD’de kara Cuma bugün, yani alış veriş merkezleri büyük indirimlerle tüketici çekmeye çalışıyorlar. ABD Ulusal Perakendeciler Federasyonu’na göre 147 milyon ABD’li mağazalara gidecek bugün. Geçen sene bu rakam 147 milyondu.
*İsrail-Filistin arasında sıcak gelişmeler ve ölümler devam etse de ateşkesin bozulmadığı açıklamaları yapılıyor.
* ABD borsalarının bügün erken kapanacaklarının da altını çizelim. Birçok yatırımcının bugünü de tatil olarak değerlendireceğini de düşünürsek hafta sonu öncesi oldukça düşük hacimli bir seans olacak