15.30’da ABD tüketicisinin Mart’ta ne yaptığını öğrenme fırsatı bulduk açıklanan ekonomik veriler sayesinde.
15.30’da ABD tüketicisinin Mart’ta ne yaptığını öğrenme fırsatı bulduk açıklanan ekonomik veriler sayesinde.
Verilere göre kişisel gelirler %0.2 artarken kişisel harcamalar da aynı oranda artış gösterdi. Yani tüketiciler kazandıkları kadar harcadılar diyebiliriz.
Kişisel gelirlerde %0.4 artış beklendiği için gelirler verisi beklentinin altında kaldı ama değişim beklenmeyen tüketim verisi %0.2 ile beklentiyi geçmiş oldu.
Verilerden çok şey okumak mümkün değil, ne iyi ne kötü diyebiliriz.
Çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ise %0.1 artış beklenirken önceki aya göre değişmeyerek beklenti altı kalan bir başka veri oldu.
ABD Merkez Bankası FED’in en çok dikkat ettiği enflasyon verilerinden olan çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin düşük seyretmesi parasal gevşemeye devam etmek için yeterli sebebi veriyor FED’e. Bu açıdan enflasyon verisinin dolar için negatif olduğunu söyleyebiliriz.