İyili kötülü, önemli açıklamalar içeren bir gün
Piyasalar biraz durgun.. Bunun yaz aylarında olmamızın büyük etkisi var. Hareket geldiği zaman da keskin gelebiliyor hacmin az olması dolayısı ile.
Bayram sonrası Ağustos ayının da son günleri olmasından dolayı, artık Avrupa ve İngiltere’de de Canary Wharf başta olmak üzere gökdelen bölgeleri, finans merkezleri yavaştan eski kalabalıklığına ulaşacak. Bu da daha çok hacim, daha rasyonel piyasa, daha zevkli işlem demek açıkça.
Son gelişmeleri sizler ile madde halinde paylaşalım;
– ECB üyesi Nowotny, 3-4 sene daha mali birleşme olmaz Avrupa’da dedi.
– İngiltere Merkez Bankası üyesi Weale, İngiltere ekonomisi için içinde bulunduğumuz dönemi; durgunluk dönemi değil, işsizlikte artış ve maaşların düşme dönemidir diye açıkladı.
– Bir düşünce kuruluşu, ECB İspanya’nın bol bol tahvili alacak açıklaması yaptı.
– Yeni Zelanda dan gelen ÜFE verileri beklenti üzerindeydi.
– FED üyesi Kochelakota 2014 e kadar düşük faiz beklemiyorum açıklamasında bulundu. Daha erken yukarı çekilebililir dedi.
– Japonya hükümeti 2013 beklentilerini açıkladı. Görünüşe 2013 te 1.7% lik büyüme, 44 trilyon JPY lik varlık alımı bekleniyor.
Gecenin en önemli başlığı ise Bloomberg den geldi; Çin in Ağustos ihracat büyümesi, Temmuz dakinden daha da kötü olacak.
İyili kötülü, önemli açıklamalar içeren bir gün geçirdik kısacası.. Gelişmeler Döviz Destekte sizlerle..