EFSF: Yunanistan’ın Çıkışı Feci Olur

Avrupa Kurtarma Fonu EFSF ten Regling Yunanistan’da seçimler sonrasında konuya ilişkin bazı açıklamalar yaptı.

Avrupa’nın Yunanistan’a dayattığı kemer sıkma politikalarına tepki olarak halk seçimlerde bu politikaların yanında duran partilerin oranında büyük düşüş yaşattı.

Yeni koalisyonun bu politikalara ne şekilde yaklaşacağı tam olarak belli olmamasınden ötürü, belirsizlik EUR da baskılara sebep oluyor. Eğer olur da yeni koalisyon kemer sıkma politikalarına karşı çıkarsa, Yunanistan’ın Avro Bölgesi’nden çıkması işten bile değil. Bundan sonra da büyük ihtimalle İspanya, Portekiz gibi ülkelerin de yaprak gibi dökülmesi beklenebilir, yolu açılır.

EFSF Regling de bu konuda bazı açıklamalarda bulundu. Regling’e göre Yunanistan eğer Avro bölgesinden çıkarsa, bu Avrupa’dan öte Yunanistan’a çok büyük zararlar verecek.

Aynı zamanda Yunanistana yatırım yapanlar, kreditörler ve bankalar için de çok olumsuz bir senaryo olacağını söyleyen Regling, Yunanistan’ın çıkacağına dair bir öngörüde bulunmuyor yalnız bu olasılık hakkında da düşünmek gerekiyor diyor.

Görünüşe göre yardım fonu Yunanistan’ın çıkışına pek sıcak bakmıyor. Yine de Yunanistan’daki yeni koalisyon Avrupa’da işleri karıştıracak gibi gözüküyor..

EUR için Yunanistan’ın çıkışı uzun vadeli olarak iyi olsa da, kısa vadede 1.28 ler yeniden görülecek gibi gözüküyor..

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.