BRENT teki Gevşeme Geçici..

Gözlerin bolca yükselen petrol fiyatlarında olduğu şu günlerde ülkeler özellikle yükselen petrol fiyatlarının yüksek enflasyona sebep olmalarından yakınırken, BRENT petrol fiyatlarında 2 gündür yaklaşık 2 dolarlık bir düşüş meydana gelmiş bulunmakta.

Bu gevşemenin arkasında bir kaç sebep olduğunu söyeyebiliriz.

Öncelikle İran, Kuveyt’e şimdilik Hürmüz Boğazını kapamayı kesinlikle düşünmediklerini belirtti. Bir anlamda, Kuveyt’e “merak etme” mesajı verdi.

Hürmüz Boğazı için, dünya petrollerinin %40 ının bu Boğazdan geçirilerek ulaştırıldığı bilgisini paylaşalım.

Diğer taraftan Suudi Arabistan Petrol Bakanı, şu anda Dünya genelinde 2 milyon varil petrol arzı fazlası olduğunu belirtti. Yine de talep artar ve petrol arzı gerekirse, bizler arzımızı yükseltebiliriz açıklaması yaparak piyasayo dindirdi..

Son olarak Almanya e Fransa dan gelen acil petrol stopkları ile ilgili açıklamada, şimdilik bu petrol stoklarının devreye sokulması için herhangi bir sebep yok dendi.

Tüm bu gelişmeler petrol fiyatlarında 2 günlük bir gevşeme yaratmış olsa da, İran gerginliği devam ettiği ve olasıbir saldırıya yaklaşıldıı sürece petrol fiyatlarındaki bir kaç günlük gevemeler alım fırsatı yaratacaktır diye düşünüyoruz.

Herkese bol kazançlı bir gün dileriz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.