Draghi Brüksel’de Konuştu

ECB Başkanı Draghi Brüksel’de Konuşma Yaptı. Konuşmasının Genelini Ortak Denetleme Mekanizmasına Ayıran Draghi Faiz Konusuna Değinmedi.

ECB başkanı Draghi Brüksel’de AB Ekonomi ve Para Komitesi’nde son para politikası kararları ve Euro ile ilgili diğer gelişmeler konusunda açıklamalar yaptı ve komitenin sorularına cevap verdi.

Draghi konuşmasına geçtiğimiz hafta AB zirvesinde üzerinde anlaşmaya varılan ortak denetleme mekanizmasıyla başladı. Bu mekanizmanın Euro bölgesi bankalarına olan güveni artıracağını belirten Draghi, bu sistemin bankalar arası ve ülkeler arası kredileri geliştirmesini ve genel olarak ekonomi üzerinde olumlu etki yaratmasını bekliyoruz dedi.

Draghi, 2012 dördüncü çeyrekte ekonomik zayıflığın devam etmesini beklediklerini açıklarken 2013 ikinci yarıda toparlanmanın hız kazanmasını beklediklerini ifade etti. Orta vadede ekonomik görünümün ise zorlu kalmaya devam edeceğini belirtti Draghi.

Konuşma öncesi Draghi faiz indirimi mesajı verebilir endişesi vardı fakat Draghi faiz konusuna değinmedi ve EURUSD seans zirvesine tırmandı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.