Dün Euro Bölgesi tüketici fiyat endeksi açıklandıktan hemen sonra raporumuzda
Dün Euro Bölgesi tüketici fiyat endeksi açıklandıktan hemen sonra raporumuzda bu verinin faiz indirimine işaret ettiğini belirten bir rapor paylaşmıştık.
Veri sonrası başlayan EUR satışları dün gece ve bu sabah da devam etti. EURUSD düne göre Avrupa seansını 150 pips aşağıda karşılıyor bugün.
Peki faiz indirimi gelecek hafta mı olacak? Burada beklentiler değişiyor. Kimi büyük bankalar gelecek haftaki toplantıda faiz indirimi beklerken kimi bankalar da gelecek hafta bu konuda bir işaret gelmesini ama indirimin Aralık toplantısında gelmesini bekliyorlar.
Yani piyasa faiz indirimi konusunda kararını vermiş durumda, sadece zamanlama konusunda ayrışmalar var diyebiliriz.
EURO’nun önümüzdeki günlerde özellikle EURGBP, EURAUD çapraz paritelerde zayıflamaya devam etmesini bekliyoruz. Şu anda 1.43’te bulunan EURAUD’de 1.4130 seviyesi ilk hedef olarak duruyor.