ECB faiz indirecek diyenler kervanına en son gelecek hafta 25 baz puan iner diyerek ünlü yatırım bankası Goldman Sachs da katıldı.
ECB faiz indirecek diyenler kervanına en son gelecek hafta 25 baz puan iner diyerek ünlü yatırım bankası Goldman Sachs da katıldı.
Goldman’ın bu açıklaması EURO’yu vurdu ve EURUSD 1.3080’lerden 1.3030’lara kadar geldi.
Piyasanın Goldman’ın söylediğini bu kadar önemsemesinin sebebi Goldman’ın kritik yerlerde kulakları olduğu inancı diyebiliriz. Öyle ki hemen her kritik mevki de Goldman imzası görmek mümkün ve ECB Başkanlığı da bundan farklı değil. Mario Draghi eski bir Goldman Sachslı.
ECB faiz indirecek görüşü zaten hakim görüştü bankalar arasında ama Goldman Sachs’ın da bu ekibe katılması EUR yatırımcısınının gözünü en fazla korkutan unsur oldu şu anki tabloda.
Yine de bu durumun EURO üzerinde kalıcı bir sıkıntı yaratmasını beklemiyoruz. Önceki raporumuzda yazdığımız 1.3150-1.2970 bandını tehdit eden bir durum yok.