Herkese iyi günler. Geçtiğimiz günlerde dolar endeksinde yaşanılan gerileme nedeniyle EURUSD ve GBPUSD üzerindeki baskının bir miktar azaldığına şahit olduk. Diğer yandan TRY varlıklarının alıcı bulmasından sonra USDTRY’de geri çekilme yaşandı. Bugün dikkatler Kanada Merkez Bankası’nda olacak. Dilerseniz bugün gelecek olan veri ve gelişmelere bakalım.
12.30’da İngiltere’den imalat üretimi açıklanacak. Piyasanın beklentisi verinin %0.2 gelmesi yönünde. Önceki rakama baktığımızda gelecek olan veride kötüleşme yaşanması bekleniyor. Beklenti altı kalacak olan veri GBP üzerinde baskı yaratabilir.
18.00’da Kanada Merkez Bankası (BoC) faiz kararını takip edeceğiz. Faizlerin %0.50’de sabit bırakılması bekleniyor. BoC’den enflasyon hakkında gelecek olan açıklamalar CAD paritelerine hareket getirebilir. Kararları yakından takip edeceğiz.
18.30’da ABD’den ham petrol stokları açıklanacak. Stoklarda yaşanılacak olan azalma petrol fiyatlarındaki yukarı iştahın devam etmesi anlamına gelebilir.





