Hindistan Merkez Bankası bugün beklendiği gibi faizleri değiştirmedi.
Hindistan Merkez Bankası bugün beklendiği gibi faizleri değiştirmedi. Düşük ekonomik büyümeye rağmen enflasyonun yüksek seviyelerde tutunması faiz indiriminin devamının gelmemesine sebep oldu.
RBI, 2013 büyüme tahminini ise %7.3’ten %6.5’e indirdi.
Yapılan açıklamada enflasyon için yukarı risklere dikkat çekilirken para politikasına alan açmak için mali politika cephesinde de gelişmeler ve yapısal reformlar olmalı diyerek bir anlamda hükümete mesaj gönderdi RBI.
3 ay önce %7.2 olan 2012 büyümesi ise yeni tahminlere göre %6.5 olacak.
RBI haziran’da da faizleri sabitbırakmış buna sebep olarak Nisan’da zaten önleyici bir faiz indirimi yapmış olduğunu söylemişti. RBI’dan faiz indirimi isteyenlere ise büyümedeki düşüşün yüksek faizler sebebiyle olmadığını savunarak cevap vermişti.
Mevsim normalleri üzeri yağışlar sonucu gıda fiyatlarındaki artış bu ay için faiz indirimi beklentileri bir süre önce bitirmişti zaten, bu yüzden karar piyasa üzerinde olumsuz bir etki yaratmadı.