İşte Asya Seansında Yaşananlar – 26 Ekim 2016

Avustralya'dan TÜFE %0.7 Geldi

Dün dolar endeksinde yaşanılan toparlanmadan sonra paritelerde dolar rüzgarının estiğini gördük. Fakat endekste yaşanılan toparlanma Altını aşağıya çekmediğine şahit olduk. ABD başkanlık seçimlerine yaklaştıkça değerli metal yatırımcısının karşısına güvenli liman olarak çıkmaya devam edebilir. Yukarıda 1280 ve 1290 seviyelerinin alınmasıyla toparlanma iyice momentum kazanabilir. Aşağıda ise destek olarak 1250 ve 1240 seviyelerinin dikkate alınmasını öneriyoruz.

Asya seansına baktığımızda Avustralya’dan önemli enflasyon rakamı açıklandı. Avustralya İstatistik Bürosuna göre çeyreklik TÜFE %0.7 geldi. Piyasanın beklentisi %0.5 gelmesi yönündeydi. Manşet veride iyileşme yaşanması AUD alıcıları için pozitif oldu ve AUDUSD’de 0.77 seviyesi üzerine sert bir yükseliş yaşandı. AUDUSD 0.7650 seviyesi üzerinde kaldığı sürece alıcıların yukarı iştahı devam edebilir. Yükselişlerde ise 0.7730 seviyesinin önemli direnç olarak çalışmasını bekliyoruz.

Asya borsalarına baktığımızda ise Güney Kore KOSPI endeksi günü %-1.23 ile kırımızı bölgede kapadı. Avustralya ASX 200 endeksi de Asya seansını %1.53 kayıp ile kapadı. Nikkei 225 endeksi ise günü yatay seviyelerde kapattı. Bugün ekonomik takvime baktığımızda ABD’den ham petrol stokları açıklanacak. Gelecek olan veri sonrasında petrol fiyatlarında hareketliliğin olmasını bekliyoruz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.