Kuzey Kore Depremi!

Gece Kuzey Kore’den gelen 4.9’luk sarsıntı önce deprem zannedilse de gerçek hemen ortaya çıktı.

Gece Kuzey Kore’den gelen 4.9’luk sarsıntı önce deprem zannedilse de gerçek hemen ortaya çıktı. Kuzey Kore, batının tüm uyarılarına rağmen bir nükleer deneme gerçekleştirdi.

Böylece füze fırlatmalarını rutine bağlayan K. Kore nükleer test de gerçekleştirerek işleri bir adım ileri taşıdı.

İşin tekniğine çok girmeden Kuzey Kore’nin henüz nükleer silah geliştirmekten çok uzak olduğunu belirtelim ama bir anda gelen bu haber bölgede yine de bir miktar şok etkisi yarattı. Güney Kore ve Japonya hemen güvenlik konseylerini toplama ve verilecek cevabı kararlaştırma kararı aldılar.

ABD’den ise K. Kore’nin nükleer denemesini kınayan ve ulusal güvenliğe tehdit olarak gördüğünü söyleyen bir açıklama geldi.

Zaten Çin ve Japonya arasındaki “adalar” kriziyle gergin olan bölgedeki Kore gerginliğinin de tırmanması piyasalar açısından da olumsuz algılandı. Dolar değer kazanırken Güney Kore Kospi endeksi kazançlarını geri vererek 0.26% düşüşle kapadı günü. Zaten zayıf olan AUD’nin bölgesel gerginlikle daha fazla baskı altında kalmasını beklemek lazım bu haber sonrası. Şu anda 1.0250’nin hemen üzerinde bulunan AUDUSD’de ilk hedef 1.0170 olarak duruyor.

 

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.