Merkel Euro Bölgesindeki Güven Sorununa Dikkat Çekti

Almanya Şansölyesi Merkel ve SNB Başkanı Jordan’ın Konuşmasından Önemli Başlıklar Sizlerle.

Almanya şansölyesi Merkel sabah yaptığı açıklamada yine Euro krizine ve diğer sorunlara değindi.

Euro bölgesinin güven krizi yaşadığını belirten Merkel, yatırımcılar liderlerin krizi kontrol altına almak için yeteri kadar çaba sarf edildiği konusunda endişeli, bazı ülkelerin borçlarını geri ödeyemeyeceğinden korkuluyor dedi.

Merkel ortak Euro tahviline karşı olduğunu tekrar vurguladı ve AB bankacılık denetleme fikrini desteklediğini fakat bunun aceleye getirilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca ortak denetleme mekanizması devreye girmediği sürece de yeni banka sermayelendirilmelerine karşı olduğunu ifade etti.

İsviçre merkez bankası SNB başkanı Jordan da konuşma yaptı bu sabah. Konuşmasında Euro krizine de değinen Jordan, kriz sona erdi demek için çok erken fakat tahvil alımı programı krizi sakinleştirecek dedi. EURCHF’nin 1.20 veya 1.21 seviyelerindeyken bile hala çok düşük olduğu belirten Jordan, 1.20 tabanının İsviçre ekonomisine zarar vermediğini ifade etti.  Jordan’dan sıra dışı bir açıklama/yorum gelmedi, bu nedenle CHF’li paritelerde de büyük bir hareket getirmedi bu açıklamalar.

Gözler öğleden sonraki Draghi konuşmasında. ECB başkanı saat 16.00’da konuşmasına başlıyor. Önemli başlık ve piyasa üzerindeki etkilerini sizlerle anlık olarak paylaşacağız.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.