Petrol Kayıplarını Korudu – 22 Haziran 2017

Petrol kayıplarına devam etti. Dün İran’dan gelen OPEC ülkelerinin üretimde ek kesintiye gidebileceği yönünde gelen açıklamalar stok verisi öncesi petrolde ufak çaplı bir yükselişe sebep olmuştu. ABD’den gelen ham petrol stoklarında beklenti stokların 2,106 M azalacağı yönündeydi. Stoklar gelen veriye göre 2,451 M ile beklenti dahilinde bir azalma gösterdi. Ancak sert düşüşten sonra toparlanma hareketini destekleyecek kadar iyi bir veri gelmedi. İlk olarak yukarı yönlü fiyatlama gerçekleştirerek 44,20 direncine kadar yükseldi. Ardından düşüş trendine devam etti. 42,40 seviyelerinde seyreden ham petrolde satış baskısının sürmesi durumunda 42,09, 41,59 ve 40,77 önemli destek seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor. Üretim kısıntılarıyla ilgili haberler almaya devam edersek sırasıyla 43,78 44,23 ve 45,05 dirençleri test edilebilir.

Petrolde ki düşüş güvenli liman altın ve Japon Yeni için olumlu fiyatlandı. Özellikle altın petroldeki satış baskısından destek alarak 1253 seviyelerine kadar yükseldi. ABD’den gelecek olan İşsizlik haklarından yararlanma başvurularında beklenti 240 K. Beklentinin altında gelecek bir veri tam istihdamı hedefleyen FED için oldukça önemli. Düşük gelen başvurular altında satış baskısına sebep olabilir. Aşağı yönlü ataklarında sırasıyla 1245, 1242 ve 1238 destek seviyeleri test edilebilir. Altın için 1250 seviyesi oldukça önemli. Bu seviyenin üzerinde kalmaya devam etmesi durumunda sert yükselişler gerçekleştirebilir. Bu olası yükselişinde onu yavaşlatacak direnç seviyeleri 1258, 1262 ve 1266 olarak karşımıza çıkıyor.

FOMC üyeleri konuşmalarına bugün de devam ediyor. TSİ 17:00’da Powell’in konuşmasını takip edeceğiz. Diğer FOMC üyeleri gibi düşük enflasyon, bilanço değişikliği, istihdam ve kademeli faiz artışı konularına değinmesi bekleniyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.