ABD açıklamalarından sonra Rusya ve Suriye’den stratejik bir karşılık geldi.
ABD Dışişleri Bakanı Kerry’ye dün bir basın toplantısında şu sorulmuştu, “Suriye’nin yapacağı herhangi bir hareketle savaşı engelleme şansı var mı, varsa nedir?” Kerry ise cevap olarak “Suriye kimyasal silahları gecikmeden teslim ederse diyaloğa geçeriz, ama Esad bunu yapmaz, yapamaz” açıklamalarında bulundu.
Bu açıklamalardan saatler sonra Rusya ve Suriye’den stratejik bir karşılık geldi.
Önce Rusya Dışişleri Bakanı, yaptığı açıklamada, Suriye’yi kimyasal silahları bırakmaya, böylece barış ve diyaloğa imkan verileceğini, ABD’nin de isteğinin bu yönde olduğunu, gerekirse Suriye ile diyalog kurmak için hazır olduklarını belirtti.
Ardından gelen Suriye Dışişleri Bakanlığı açıklaması ise, Rusya’nın bu teklifini memnuniyetle selamlıyoruz şeklinde oldu. Konuşmasına devam eden Bakan Muallim, “Obama Amerikalı halkın, İngiliz Parlamentosu’nun sesini dinlesin” dedi.
Peki bu haber neden Dolar TL de daha fazla gevşeme getirmiyor? Bugün yazdığımız Dolar TL raporunda da bahsettiğimiz gibi, artık iyi haberler Dolar TL de fiyatlanmış durumda, bu noktadan sonra 2.00-2.02 bandı arasında algı olarak “ucuz” gelen Dolar TL de daha aşağılara inmek için daha keskin gelişmeler gerekiyor.