Yunan Halkı Euro’da Kalmak İstiyor

Yunanistan’da son yapılan seçim anketinde halkın AB-IMF ile yapılan mali anlaşma karşıtı olan Syriza partisinin oyları %30’a çıktı. Bu karşın, Euro’da kalmak isteyenlerin oranı %85 çıktı. Anket sonuçları gösterdi ki Yunan halkı Avrupalı olmanın avantajlarından vazgeçmek istemiyor ama borcunu da ödemek istemiyor.

ABD vadeliler %0,15 civarında ekside. Avrupa borsalarında da eksi açılış bekleniyor.
Dün İtalya Başbakanı Monti’nin, bir çok AB liderinin ortak tahvil yanlısı olduğunu ve ortak tahvile geçişin çok uzak bir zamanda olmadığını söylemesi ABD borsalarına çok hafif destek oldu.

Fakat bu gelişme EURUSD paritesime yansımadı. EURUSD 1,2500 seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışırken Dolar endeksi 22 ayın en yüksek seviyesine çıktı.
Monti ayrıca Almanya’nın ortak tahviller konusunda ikna edilebileceğini de sözlerine ekledi.

Yunanistan’la ilgili belirsizliklerin yanında küresel piyasaları tedirgin eden bir başka ülke Çin oldu. Son çıkan haberlere göre son yedi yılda ilk kez bu sene Çin’in en büyük bankaları kredi hedeflerini tutturamayacaklar. Yetkililer, ekonomik yavaşlamanın kredi taleplerini olumsuz etkileyebileceğini belirttiler.

 

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.