Doların Gözü Yukarılarda
TÜİK’ten gelen verilere göre Ekim ayında TÜFE aylık bazda %1.90, yıllık bazda %8.96 arttı. Çekirdek TÜFE yıllık bazda %9.05 olarak gerçekleşirken Yİ-ÜFE ise%10.10 oldu.
Ekim’de aylık bazda en büyük artış %9.95 ile giyim ve ayakkabı kaleminde yaşanırken, en büyük düşüş %0.18 ile ulaştırma kaleminde gerçekleşti. TÜFE 2014’de %8.45 olurken, on iki aylık ortalama ise %8.65 oldu.
USDTRY gece gelen alışlarla 2.23 üzerine tırmanırken Avrupa seansında bir miktar geriledi fakat gevşemelerin kalıcı olmasını beklemiyoruz. Toparlanan ABD ekonomisinin iki ülke para politikaları arasında yarattığı ayrışma nedeniyle doları önümüzdeki haftalarda mevcut seviyelerinden daha yukarıda görüyoruz.
Bu haftaki önemli ABD verilerinin kötü yönde bir sürpriz yaratmaması durumunda daha da yukarılar gelecektir. İlk aşamada 2.25 direncine doğru bir hareket beklenebilir.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.





