Dolarda Yükseliş Sürecek mi? – 01 Mart 2017

Dolar Ne Olur?

Dün 3.75’lerden başlayan düşüş trendini kıran Dolar/TL, FOMC üyelerinden arka arkaya gelen şahin tonda açıklamaların etkisiyle 3.65 üzerine kadar yükseldi. Mart ayında faiz artırım ihtimallerinin güçlenmesi dolar endeksinde ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yukarı yönlü hareketi beraberinde getirdi.

Yalnızca Türk Lirası değil, Güney Afrika Randı ve Meksika Pezosu gibi gelişmekte olan ülke para birimlerinin de Dolar karşısında değer kaybettiğini görüyoruz. Ancak Dolar/TL sabah saatlerinin ardından aldıklarının bir kısmını geri vererek yeniden 3.63’lere kadar gevşemiş durumda.

Bugün ekonomik takvim oldukça yoğun ve ABD’den Fed’in takip ettiği enflasyon göstergesi çekirdek PCE fiyat endeksi açıklanacak. Gelecek olan veride yükseliş yaşanması da Mart ayında faiz artırımları ihtimallerini güçlendirebilir ki bu da dolara pozitif yansıyacaktır. Ayrıca 18.00’da ABD’den ISM imalat PMI verisi de dolar için çok kritik olacak.

Kurda yukarı yönlü hareketliliğin sürmesi halinde 3.65 ve 50 günlük hareketli ortalamasının geçtiği 3.6750 bölgesi önemli direnç bölgeleri olarak karşımıza çıkıyor. Aşağıda ise geri çekilmelerde 3.60 ve 3.56 bölgelerinden düşüşlere tepki gelebilir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.