Son dakikalarda basında çıkan haberlere göre TCMB döviz swapları yoluyla lirayı destekleyecek bir politika üzerinde çalışıyor. Şu an çalışmanın detayları yok fakat haber yakın kaynaklara dayandırılıyor.
Merkez Bankası faiz artırmadan elindeki diğer araç ve yöntemleri kullanarak kurdaki ateşi düşürecek önlemlere devam ediyor. Atılan adımlar çok büyük olmasa da piyasalara liranın yalnız olmadığı mesajı vermesi açısından pozitif.
Biraz önce çıkan bu haber sonrası USDTRY 3.77 altına gerileyerek gün dibini gördü ve şu anda 3.7750 bölgesinde işlem görüyor. TCMB’nin haftalık repo ihaleleri açmayarak lira likiditesini kısma tedbiri ve bu haber ile birlikte dolar endeksi üzerindeki baskıya rağmen USDTRY hala 3.75 seviyesi üzerinde. Bunu bir köşeye not etmekte fayda var.
Dolar için 3.75 bölgesi en yakın destek. ABD tahvillerinde alışların devam etmesi ve dolar endeksi üzerindeki baskının yardımıyla bu destek alınırsa sırasıyla 3.70 ve 3.65 seviyelerine geri çekilme yaşanabilir. Diğer yandan 3.82 – 3.80 bölgesi yukarıda direnç ve aşılması durumunda 3.85 ve 3.90 seviyeleri tekrar test edilebilir.