Altın Zayıf Dolar ve Jeopolitik Risklerle Yükseliyor – 11 Nisan 2017

Altında Yükseliş Sürer mi?

Dünden itibaren Amerikan dolarında yaşanan değer kayıplarının yanında jeopolitik risklerde yaşanan artış güvenli liman olma özelliği ile öne çıkan altında yükselişlerin kaldığı yerden devam etmesine sebep oldu. Önemli direnç bölgesi olan 1260’ı kıran sarı metalde çok hızlı şekilde yaklaşık 5 dolarlık bir yükseliş gördük.

Rusya devlet başkanı Putin’in ABD’nin Şam’ın güney kısmını vurabileceğine dair istihbarat aldık açıklaması ve ABD Başkanı Trump’ın twitter üzerinden Kuzey Kore’nin bela aradığını ve Çin destek olsa da olmasa da ABD’nin harekete geçebileceği açıklamasını yapması piyasalarda güvenli limanlara olan talebi artırdı. Bugün yalnızca altın değil Japon yeni de dolar karşısında çok iyi bir performansa imza atıyor.

Altında yükselişlerin devam etmesi halinde bizleri bekleyen ilk direnç 1270 bölgesinden geçiyor. Buranın tam anlamıyla aşılmasıyla 1370’lerden başlayan düşüş trendinin geçtiği 1290 bölgesinden yükselişlerde tepki gelebilir. Geri çekilmelerde ise 1255 ve 1250 bölgelerinin destek olarak çalışmasını bekliyoruz. Özellikle 1250 üzerinde kalındığı sürece toparlanma devam edebilir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.