Ons altın üzerindeki satış baskısı FOMC kararları sonrası da devam ediyor ve hafta başından beri yaşanan düşüş 40 doları geçti. 50 ve 200 günlük hareketli ortalamalarının altına gerileyen sarı metalde Fed’in Haziran ayında faizleri artıracağı beklentilerinin güçlenmesiyle ayılar hala devredeler.
Bugün ABD’den haftalık işsizlik başvuruları 238 bin ile beklentilerden iyi gelirken ticaret dengesi de -43.7 milyar ile yine beklentilerden iyi geldi. Açıkçası gelen verilerin beklediğimiz gibi dolar ve altın üzerindeki etkisi sınırlı oldu ve asıl noktayı yarın açıklanacak olan tarım dışı istihdam verileri koyacak.
Tarım dışı istihdam değişimi beklentilerin hafif altında kalsa bile ortalama saatlik kazançlarda yaşanacak olan artışın enflasyona da pozitif yansıyabileceği beklentilerini güçlendireceği sebebiyle dolara son derece pozitif yansıyacağını düşünüyoruz. Bu senaryo hayata geçerse altında ayılar sazı tamamen ellerine alabilirler. Özellikle 100 günlük h.o geçtiği 1220 seviyesi kırılırsa 1200’lere doğru bir düşüş şaşırtıcı olmamalı. Toparlanmalarda ise 1240 ve 1250 seviyelerinin direnç olarak çalışmasını bekliyoruz.