Geçtiğimiz hafta dolar endeksinde toparlanma yaşanmasından sonra değerli metalde satıcılar devreye girdiler ve 1200 seviyesinin alınmasından sonra çözülmenin iyice derinlik kazandığına yaşandığına şahit olmuştuk. Haftanın son işlem gününde ise dolar endeksinde yaşanılan gevşemeden sona değerli metalde kar alımları gelmişti ve toparlanma yaşanmıştı.
Bugün ekonomik takvime baktığımızda ABD’den birincil derecede öneme sahip bir veri açıklanmadı. Bugün değerli metalde alıcılar ve satıcılar birbirlerine üstünlük sağlayamadılar. Hafta boyunca ABD’den son derece önemli veriler açıklanacak. Fakat piyasanın odak noktası Aralık ayı Fed toplantısı öncesindeki son istihdam raporunda olacak.
Son dönemde Aralık ayı faiz artışı olasılığı iyice fiyatlara girmiş durumda. Cuma günü ABD’den gelecek olan tarım dışı istihdam değişimi ve maaşlar verisinin beklentileri karşıladığı senaryoda değerli metalde ayılar iyice devreye girebilirler. Aksi senaryoda yani verilerin hayal kırıklığı yaratması durumunda sarı metalde boğaların rahat bir nefes aldığına tanıklık edebiliriz. Altında sırasıyla 1200, 1210 ve 1225 seviyelerinin önemli direnç olarak çalışmasını bekliyoruz. Aşağıda ise 1180, 1170 ve 1150 seviyeleri önemli destek olarak karşımıza çıkıyor.