Artık piyasada Japonya Merkez Bankası BOJ’dan gevşeme gelecek beklentileri gittikçe artmış durumda.
Aşırı değerli JPY için BOJ daha önce yaptığı gevşemeleri son faiz kararında yapmamış, bir sonraki faiz kararı olan yarın için beklentileri iyice arttırmıştı.
BOJ dan gelen sinyaller ise karışık. Aşırı değerli Japon Yeni için gevşeme yapabiliriz açıklamarıyla beraber, fazla gevşemenin de enflasyonist baskıları arttırdığı ve avantajları kadar dezavantajları da olduğuna dair açıklamalar da geliyor.
Son olarak Strateji Bakanı’nın aşırı JPY hareketliliği görmek istemiyoruz açıklaması iyice kafaları karıştırdı.
Sorun şu ki, artık beklentinin tavan yapmış olduğu faiz kararı öncesi, olur da karardan herhangi bir gevşeme gelmez ise, gevşeme beklentisi ile USDJPY alışı olanların sırf pozisyonları kapatması bile majör parite olan USDJPY de 80 i seviyelerin gözükmesine sebep olacaktır..
Aksi halde GBPJPY de hedef olarak geçen hafta belirlediğimiz 132 seviyesi, artık pek uzak değil diyebiliriz.
Döviz Destek olarak anlık takibe, fısıltılar, verileri ve yön tavsiyelerini üyelerimize aktarmaya devam ediyoruz.