Bugün Ne Olacak? 28 Şubat Cuma

Haftanın son günü olmasıyla beraber en yoğun günü olacak bugün.

Haftanın son günü olmasıyla beraber en yoğun günü olacak bugün. Zira birçok açıklama bekleniyor. Önemli açıklamalar demek önemli fırsatlar demek. 

Saat 9:45’de Fransa tüketici harcaması verisi gelecek. Veride beklenti -0.8%. EURUSD için çok büyük hareketler oluşturmasını beklemiyoruz.

Saat 11:00’da İtalya’dan aylık işsizlik verisi 12.7% tahmini, yine İtalya çeyreklik bazda işsizlik oranı verisi de 12.4% beklentisi ile açıklanacak. Euro için çok da önemli veriler değil.

Saat 12:00’da Euro Bölgesi Flash TÜFE, işsizlik oranı ve İtalya öncü TÜFE verileri mevcut. Flash TÜFE, aralarında en önemli olan veri ve beklenti burada 0.7% gelmesi yönünde. İşsizlik oranında ise beklenti 12.0%. Bu iki veri Euro için önemli. Hareketlere karşı tetikte olmak gerek. İtalya öncü TÜFE 0.5% olarak bekleniyor. Diğer veriler yanında pek etkisi olması beklenmiyor.

Saat 15:30’da bu sefer ABD ve Kanada’dan sırasıyla ABD Öncü büyüme verisi 2.6% öngörüsüyle, Kanada büyüme verisi de -0.2% beklentisi ile gelecek. İkisi de çok önemli veriler. Dolar paritelerinde hareketlenmeler yaşanabilir.

Veriler ABD’den gelmeye devam ediyor. Saat 16:45’de Chicago PMI verisi gelecek. Tahminler 57.9 rakamını işaret ediyor. Diğer önemli ABD verileri yanında bunun pek bir dalgalanmaya sebep olmasını beklemiyoruz ama yine de fırsatlar oluşabilir.

Saat 16:55’de ise revize edilmiş Michigan tüketici endeksi verisi var. 81.4 beklentisi mevcut. Gözden kaçırılmaması gereken bir veri.

Saat 17:00’da ABD bekleyen konut satışları verisini açıklayacak. Günün en önemli verileri arasında. Öngörülen oran ise 2.9% olarak açıklandı. Akşama doğru önemli hareketler yaşanabilir piyasada.

Saat 17:15’de ise FOMC üyesi Kocherlakota ve Stein’in konuşmaları yer alacak.

17:30’da İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney de konuşma yapacak. Para politikası ile ilgili daha önce yaptığı açıklamalardan farklı bir açıklama yapması beklenmiyor.

Forex Koçu sizlere piyasa analizlerini, günlük gelişmeleri ve fırsatları haber vermeye devam edecek. Her hafta sonu olduğu gibi sizleri bilgilendirmeye ve gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz. Bizlerle kalın dalgalanmalardan endişe duymayın.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.