Çin İmalat PMI: Bugün İçin Etkisiz Eleman

Geçtiğimiz hafta yazdığımız bir raporda Çin verileri için “sıkıcı” ifadesini kullanmıştık.

Geçtiğimiz hafta yazdığımız bir raporda Çin verileri için “sıkıcı” ifadesini kullanmıştık. Yani ne piyasayı heyecanlandıracak kadar iyi ne de panikletecek kadar kötü veriler geliyor son dönemde. Bugün açıklanan Çin HSBC flaş imalat pmi verisi de bu tanıma uyuyordu.

50.8’den 50.9’a yükselmesi beklenen endeks 50.5 ile son 3 ayın en düşük verisini üretti. Yine de endeksin 50 üzerinde olmasının genişlemeye işaret ettiğini ve “yeni siparişler” ile “yeni ihracat siparişleri” bileşenlerinin önceki aya göre artış gösterdiğinin altını çizelim.

Özetle Çin verisi belki beklentilerin altında kaldı ve bu piyasalar için olumlu olmadı ama veri piyasaları paniğe sevk etmekten de uzak kaldı. Bu yüzden veri öncesi gerileyen AUDUSD veri sonrasında geceki kayıplarını telafi edebildi.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.