Fırsatlarla Dolu Bir Hafta Önümüzde

FOMC, ECB, BoE faiz kararları, PMI verileri ve tarım dışı istihdam değişimi verisinin geleceği, Temmuz ayının en net fırsatlarla dolu haftasına giriyoruz.

Her hafta olduğu gibi yine önümüzdeki haftanın fırsatlarını paylaştığımız raporumuzla sizlerleyiz. Geçtiğimiz hafta belirttiğimiz fırsatların bir çoğunu sizler için kazanca çevirmeyi başarmıştık. Şimdi gelin bakalım yine kazanca çevireceğimiz hangi fırsatlar bizi bekliyor.

Öncelikle şunu belirtelim, FOMC, ECB, BoE faiz kararları, PMI verileri ve tarım dışı istihdam değişimi verisinin geleceği, Temmuz ayının en net fırsatlarla dolu haftasına giriyoruz. Net fırsat ise Döviz Destek için net kazanç anlamına geliyor.

Pazartesi;
AB’nin iki sorunlu ülkesi İspanya ve İtalya’dan gelecek haberler Pazartesi’ye damgasını vuracak.

Saat 10.00’da İspanya çeyreklik büyüme rakamları geliyor. Büyüme değil tabi ki daralma bekleniyor. Beklenti -0.4%’lük büyüme. Eğer beklentiden yukarı gelirse piyasa haftaya güzel bir başlangıç yapmış olacak. Beklenti altı kalırsa ise AB semalarında yine kara bulutlar toplanmaya başlar.

Saat 12.15’de ise İtalya 10 yıllık tahvil ihalesi sonuçları var. Günün en önemli gelişmesi olduğunu söyleyebiliriz. Gözler faizlerde ve talep/arz oranında olacak. İhaleden gelecek iyi haber Pazartesi’nin alıcılı geçmesini sağlayabilir. Kötü sonuçlar ise kara bulutları çok çok daha fazla yoğunlaştırır.

Salı;
İşsizlik oranı günü. Bir çok ülkeden işsizlik oranları gelecek ve piyasa bu verilerin ardından gidebilir.

Gece 4.30’da Avustralya inşaat izinlerindeki değişim oranı açıklanacak. Beklenti izinlerde 15% düşüş yaşanması. Beklentiden iyi veri AUDUSD’nin günü güçlü geçirmesine neden olabilir. Kötü veri ise AUDUSD için olumsuz.

Sabahın ilk saatlerinde, saat 8.30’da Hindistan merkez bankası faiz kararı var. Beklenti faizlerin 8.00% seviyesinde sabit bırakılması. Beklentiden farklı bir karar özellikle altın olmak üzere piyasaya hareket getirecektir.

10.00’da Türkiye ticaret dengesi açıklanıyor. Türkiye için en önemli verilerden. 8 milyar dolarlık bir dış ticaret açığı bekleniyor. Beklenti üzeri gelirse TRY için olumsuz, veri beklenti altı kalırsa ise TRY günü güçlü geçirir.

Saat 10.55’de Almanya işsizlik değişimi, saat 12.00’de de AB işsizlik oranı geliyor. Alıcılı her iki verinin de beklenti kalmasını istiyor. Böyle bir durumda piyasada yüzler gülecektir. Risk iştahı da bundan olumlu etkilenir. Başta EURUSD olmak üzere paritelerde alımlar getirir. Beklenti üzeri veri ise satışları da birlikte getirecektir.

15.30’da Kanada büyüme verisi açıklanıyor. Beklenti 0.2%. BoC şahince tutumunu koruyan nadir merkez bankalarından. Beklenti altı gelecek olan bir büyüme verisi bu tutumda gevşeme beklentileri yaratacağından sert USDCAD alımlarına nede olabilir. Tersi durumda USDCAD satışları göreceğiz.

Çarşamba;
Haftanın fırsatlarla dolu imalat PMI günü. Çin’den, AB’den ve ABD’den çok önemli açıklama ve veriler var.

Öncelikle gece 4.00’de Çin’den imalat PMI açıklanıyor. Beklenti olan 50.4 üzeri gelebilecek bir veri Çarşamba sabahına piyasanın moralle başlamasını sağlar, alıcılıar baskın olur. Beklentiden kötü bir veri ise piyasanın güne satışlarla başlamasına neden olur.

11.30’da İngiltere imalat PMI var. Beklenti altı kalacak bir veri İngiltere büyüme endişelerini daha da artırarak GBP satışları getirir. Beklenti üzeri imalat PMI ise biraz olsun endişeleri dindirip alımlara kapı açar.

Saat 15.15’de ADP tarım dışı istihdam değişimi rakamları geliyor. Cuma günkü veri için öncü niteliğinde. Beklenti üzeri veri piyasada QE3 ümitlerini biraz daha zayıflatarak satışları tetikleyebilir, beklenti altı gelmesi ise tersi bir etki yaratabilir. Ayrıca risk iştahını da yakından ilgilendiren bir veri. Piyasa QE3 etkisi değil de risk iştahı etkisi ile hareket ederse yukarıda verdiğimiz ilişki terse dönecektir. Bu nedenle verinin geldiği Çarşamba günü piyasanın risk iştahına mı yoksa QE’ye mi oynadığını görmeden kesin bir yorum yapmak yanlış. Fakat öyle ya da böyle piyasaya mutlaka hareket getirecektir. Biz de bu hareketleri sizler için fırsata çevireceğiz.

17.00’de yine ABD’den çok önemli bir veri var. ISM imalat PMI  açıklanacak. Beklenti 50.4. Yani kritik 50.0 seviyesinin hemen üzeri. Yine Çarşamba’nın havasını görmeden ne yönde etki yaratacağını tahmin etmek zor. Fakat fırsatlar yaratacak bir veri olduğu kesin.

21.13’de merakla beklenen FOMC kararları açıklanıyor. Faizlerde değişiklik beklenmiyor. Cuma günü beklenti üzeri büyüme verisinin ardından Fed’den bu görüşmede gevşeme geleceği beklentisi azaldı fakat yine de karar metnindeki ton dikkatle analiz edilecek. Eylül’deki FOMC için gevşeme sinyali gelirse yine QE3 etkisiyle alımlar getirebilir. Özellikle altında büyük hareketler göreceğiz saat 21.15 itibariyle. Geçmiş FOMC’lerde olduğu gibi akşam yayında olacağız ve sizler için fırsatlar peşinde koşacağız.

Perşembe;
Faiz kararları ve önemli veriler bugün de gelmeye devam ediyor. Fırsatlarla dolu başka bir gün.

Gece 4.30’da Avustralya’dan ticaret dengesi ve perakende satışlar verileri duyurulacak. Beklenti üzeri gelecek veriler sert AUDUSD alımları getirir. Beklenti altı kalması ise satışların keskin ve hızlı gelmesine neden olur.

Saat 11.30’da İngiltere inşaat PMI var. İkinci çeyreğin kötü büyüme performansında en büyük payı olan inşaat sektörüydü. Şimdi gelebilecek olan beklenti üzeri bir veri GBP alımları, altı veri ise GBP satışları getirir. Fakat saat 14.00’deki BoE PPK kararları öncesi çok hafif bir etkisi olacaktır.

14.00’de BoE faiz ve varlık alım kararını açıklıyor. Beklenti geçtiğimiz ay genişlemeye giden BoE’nin bu toplantıda herhangi bir değişikliğie gitmeden her ikisini de sabit bırakması fakat yine de karar metniyle birlikte GBP’li paritelere hareket gelecektir.

Saat 14.45’de de faiz kararı açıklaması var. Bu sefer ECB’den. Faizlerin sabit bırakılması bekleniyor. Fakat 15.30’daki Draghi basın toplantısı merakla bekleniyor. Draghi’nin ‘Euro’yu kurtarmak için her şeyi yapacağız ve inanın bu yeterli olacaktır.’ açıklamasının ardından şimdi piyasa ECB’den bir adım gelebileceğini düşünüyor. Teminat kurallarında gevşeme veya tahvil alımı programının yeniden başlatılması olası bir gelişme. 15.30 Draghi konuşması başta EURUSD olmak üzere bütün paritelerde büyük hareket yaratacaktır.

15.30’da Draghi basın toplantısına başlamasının yanında ABD işsizlik başvuruları verileri geliyor. Beklenti 375 bin civarı. Beklentiden çok farklı gelmediği sürece Draghi konuşmasının gölgesinden kalacaktır.

Cuma;
Gözler tarım dışı istihdam değişmi verisinde. Haftanın son günü de net fırsatlar sunacak.

Saat 11.30’da İngiltere PMI üçlüsü hizmet PMI verisinin gelmesiyle tamamlanıyor. Beklenti üzeri hizmet PMI, GBP alıcılılarını sevindirir ve yeni alımları birlikte getirir. Beklenti altı veri ise moralleri bozarak GBPUSD, GBPJPY satışları, EURGBP alımları getirir.

12.00’de AB perakende satış rakamları açıklanıyor. Satışlarda %0.1 artış bekleniyor. Beklenti üzeri veri EURUSD alışları, altı ise satışları getirir. Fakat piyasanın tarım dışı istihdam değişimi verisine odaklanmış olmasından dolayı bu verinin etkisi çok sınırlı kalabilir.

Saat 15.30, Cuma gününün en önemli anı. ABD tardım dışı istihdam değişimi ve işsizlik oranı açıklanıyor. Eğer FOMC Çarşamba günü QE3 beklentilerini öldürmez ve Eylül için bir sinyal veririse, bu verilerin beklentiden kötü gelmesi piyasada, özellikle altında, sert alımlar getirir. Beklentiden daha iyi gelmeleri ise tam tersi bir etki yaratabilir. Yine risk iştahını da etkileyebilir bu iki veri. Bu nedenle vereceği yön Cuma günkü havaya bağlı olacaktır. Fakat net fırsat sunacağı kesin. Döviz Destek her tarım dışı verisinde olduğu gibi bu Cuma günü de üyelerinin yüzünü güldürmeye devam edecek.

17.00’de haftanın son fakat yine çok önemli verilerinden biri geliyor. ABD imalat dışı PMI verileri açıklanıyor. Yine Çarşamba günü FOMC’nin vermiş olduğu mesajlara göre risk iştahı veya QE3 etkisiyle piyasaya hareket getirecek kritik bir veri. Döviz Destek haftanın son önemli verisini de fırsata çevirmek için hazır olacak.

Gördüğünüz gibi büyük fırsatlarla dolu ve profesyonel desteğin öneminin ön plana çıktığı kritik bir haftaya giriyoruz. Çarşamba gününden itibaren büyük hareketler, büyük fırsatlar, büyük kazançlar bizleri bekliyor.

Döviz Destek kuruluşundan bu yana böylesi kritik haftalarda her zaman tecrübesini, bilgi birikimini ve doğru analizlerini kullanarak siz değerli üyelerinin yanında oldu. Bu hafta da aynı performansı göstereceğimizden en ufak bir şüpheniz olmasın.

Eğer henüz Döviz Destek ailesine katılmadıysanız, yapmanız gereken aşağıdaki linke tıklayarak karşınıza çıkacak formu doldurmak.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.