Günlük Ekonomik Takvim – 20 Eylül 2016

Ekonomik Takvim Isınmaya Başlıyor

Herkese iyi günler. Paritelerde hareketliliğin son derece fazla olduğu bir dönem içerisindeyiz. Dün ekonomik takvime baktığımızda birincil derecede öneme sahip bir veri açıklanmadı. Bu sebeple paritelerde hacim son derece düşüktü. Piyasanın gözü ve kulağı Yarın açıklanacak olan FOMC kararlarında. Bununla birlikte piyasalar Fed başkanı Yellen’ın açıklamalarını yakından takip edecek. Dilerseniz bugün gelecek olan verilere bakalım.

14.30’da Türkiye’den yıl sonu TÜFE tahmini açıklanacak. Önceki rakam %8.21. Gelecek olan verinin pariteler üzerinde sınırlı etkisi olur bizce.

15.30’da ABD’den konut izinleri açıklanacak. Beklenti 1,159 milyon. Önceki rakama baktığımızda gelecek olan veride iyileşme yaşanması bekleniyor. Beklenti üzeri gelecek olan veri USD için negatif olur.

Saati tam belli olmasa da öğleden sonra Yeni Zelanda’dan süt ürünleri fiyat endeksi açıklanacak. Önceki rakama %7.7. Gelecek olan veride iyileşme yaşanmasından sonra NZDUSD’de toparlanma yaşanabilir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.