Moody’s Beklendiği Gibi Türkiye’nin Kredi Notunu Ba1 Seviyesinde Sabit Tuttu. Görünüm Pozitifte Kaldı.
Bugünkü Türkiye telekonferansı öncesi Moody’s Türkiye’nin kredi notunu beklendiği gibi Ba1 seviyesinde sabit bıraktı, kredi görünümü de beklendiği gibi pozitif kaldı.
Moody’s yaptığı açıklamada Türkiye’nin cari açığına ve dış şoklara dikkat çekti. Eğer cari açık azalmaya devam eder ve Türkiye ekonomisi dış şoklara olan kırılganlığını azaltılabilirse not artırımı gelebileceği ifade edildi.
Cuma günü Moody’s’ten gelen Türkiye’nin ülke kredi notu ile ilgili bir değerlendirme yapmayacağız, şirket notları değerlendirilecek açıklaması sonrası zaten piyasanın bugünkü telekonferanstan not artırımı beklentisi yoktu.
Yani beklenmedik bir açıklama gelmedi kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’ten. Bu nedenle TRY üzerinde sıfır etki yarattı ve USDTRY neredeyse hiç kıpırdamadı.