Ons Altın Yorumu – 04.12.2014

Draghi ALTINı Heyecanlandırdı

Draghi konuşmasının başında 1213 seviyelerine kadar yükselen ALTIN, Draghi’nin varlık alımları için ALTIN dışında bütün varlıkları tartıştık demesi üzerine 1200 seviyelerine geri çekildi.
Fakat tarım dışı istihdam değişimi verisi öncesi sarı metaldeki yukarı iştahı devam ediyor. Raporu yazdığımız anlarda yeni bir 1210 atağı peşinde olan ALTIN dün akşam da 1215’lere kadar tırmanarak 1220 seviyesini selamlamıştı.
Yarın ABD’den gelecek olan verilerin beklentiden kötü olması 1220 üzerine bir atak getirecektir. Beklentiden iyi gelmesi durumunda ALTINda yaşanabilecek gevşeme ise kalıcı olmayabilir görüşündeyiz hala. 1180 üzerinde kaldığı sürece ALTIN için iyimseriz, tabi orta vadede bu kadar iyimser olmadığımızı hatırlatalım.
——

Draghi’nin bugün yeni bir önlem açıklamaması sonrası EURUSD’de gelen ralliye Forex Koçu da sinyaliyle eşlik etti ve 60 pips artı yazdı.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.