ABD’den Feci Veriler
ABD’den biraz önce açıklanan hem birinci çeyrek final büyüme hem dayanıklı ürün siparişleri verisi beklentiden çok daha kötü gelerek USD alıcılarını korkuttu.
Birinci çeyrek final büyümede %-1.8’e revize beklenirken, beklentiden daha derin, %-2.9 seviyesine bir revize geldi. Dayanıklı mal siparişleri de hayal kırıklığı yarattı. Manşet dayanıklı mal siparişlerde %1.0 gerileme yaşanırken, çekirdek dayanıklı mal siparişleri %0.1 geriledi.
USD boğalarını üzen veriler USDJPY’de son 2 hafta dibi getirirken, EURUSD soluğu 1.3650 üzerinde aldı. Birinci çeyrek büyüme verisine gelen beklentiden daha keskin aşağı revizenin ardından ABD 2014 büyüme beklentileri de ekonomistler ve kurumlar tarafından aşağı çekilebilir.
Kötü veriler sonrası USDJPY’de 102.80 atağının artık zor olduğunu söyleyebiliriz. Aşağıda 101.40 – 101.30 destek bölgesinin denenmesi daha yüksek ihtimal. Bu destek bölgesinin kırılması sonrasında ise 100.80 seviyeleri hedeflenebilir.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.