USDJPY’de Cuma günü yaşanan fiyat hareketi boğaların istediğinden çok farklı gelişti.
USDJPY’de Cuma günü yaşanan fiyat hareketi boğaların istediğinden çok farklı gelişti. Parite Asya seansında önce bu ayın zirvesi 103.40’ı, sonra da yıl zirvesi 103.70’i geçmeyi başardı ama sonrasında bu zirveyi koruyamadı.
Aynı gün paylaştığımız raporda 103.40 ve 103.70 seviyelerinin önemine dikkat çekmiştik. Sonrasında gün içinde aralıksız gerileyen usdjpy 103.40 altında kapanış yaparak kötü bir teknik görünüm ortaya koydu.
Paritenin daha çok Japon Nikkei endeksini takip ettiğini fark etmek zor değil. Çok iyi bir sene geçiren endeks kar satışları ile geriliyor. Gece açıklanan Tankan endeksi belki görünürde beklentileri geçti ama beklentilerdeki ve sermaye harcamalarındaki zayıflık dikkat çekiciydi.
Çarşamba günü Fed’den Dolar’ı genel anlamda güçlendirecek bir karar gelmediği süre paritede 103.40 üstü risk kabul edilerek 101.80 desteğinin test edilmesi hedeflenebilir.