Yeni Haftada Piyasaları Neler Bekliyor? – 30 Temmuz 2018

Bu hafta küresel piyasalarda Merkez Bankalarının kararlarını takip edeceğiz. Bunların bizi için en önemlileri Brezilya ve Hindistan. Özellikle Türk piyasasına en çok korelasyon katsayısına sahip Brezilya faiz kararı takip edilmeli. Ayrıca Japonya, İngiltere ve FED gibi büyük Merkez Bankaları kararı da takip edilecek. Oxford Economics Japonya Ekonomisi Başkanı Shigeto Nagai, Japonya Merkez Bankası’nın (BoJ) para politikası toplantısında enflasyon tahminini kayda değer bir şekilde düşürebileceğini bildirdi. Ayrıca yurtiçinde rahip Brunson kararı gündemde kalmaya devam etmekte.

EURUSD: ABD tarafından gelen olumlu veriler ve güzel büyüme rakamları fakat düşük PCE yani enflasyon rakamı beklentisi. Bu veriyi de Salı günü izleyeceğiz.  Düşük enflasyon rakamı pek tatmin etmese de FED’in iki faiz artırma kararını etkilemeyeceği düşünülüyor. Piyasanın risk iştahının düşük olması buna bağlanabilir. Zira ABD dolarında çok büyük bir hareket görülmedi. Bu verilere bakarsak dolarda daha fazla bir değer kazancı beklenirken siyasi açıklamaların bu seviyede tuttuğu beklenebilir.

Avrupa cephesinde ise Salı günü temmuz ayı Tüfe verisi izlenecek. Euro açısından da önemli bir hafta olacağından dolayı volatilitede artış izleyebiliriz. Trump’ın daha güçlü dolar istemiyorum açıklaması güçlü doları biraz frenlediği söylenebilir. Ayrıca GSYH verisi de salı günü izlenebilir.

Teknik seviyelere bakarsak günlük grafikteki yatay kanal devam etmekte. 1,16298 seviyesi ciddi bir destek oluşturmakta ve parite tarafından 2 kere denenmiş olmasına rağmen geri dönüş izledik. O seviyenin kırılması ile birlikte 1,16032 ve 1,15593 seviyeleri takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1,16737, 1,16910 ve 1,17349 seviyeleri takip edilebilir.

USDJPY: Bu hafta BOJ kararını takip edeceğiz ve geçtiğimiz haftalarda Japonya merkez bankasının politika değişikliğine gideceğine dair bir çok spekülasyon gördük. Japonya Merkez Bankası (BOJ) para politikası kararlarını 31 Temmuz Salı sabahı açıklayacak. Banka’nın faiz oranlarında bir değişiklik yapması beklenmiyor. Banka’nın teşvik programlarını sürdürülebilir tutmanın yollarını arıyor. Piyasalarda, BoJ’un getiri eğrisi kontrolü veya varlık alım ayarlamaları arasında önemli bir değişiklik yapması öngörülmüyor. ABD tahvilleri 3’e yaklaştıkça hem gelişen piyasalar hem Asya piyasaları değer kaybı yaşaması beklenebilir.

Teknik olarak bakarsak paritenin yukarı hareketlerinin hacimsiz olması gözümüze çarpmakta. 100.782 seviyesi aşağı yönlü daha önce denenmiş fakat kırılamamış bir destek noktası olmakta beraber kırılması halinde 100.563 ve 110.111 seviyeleri takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 111.234, 111.467 ve 111.919 seviyeleri takip edilebilir.

USDTRY: Yurtiçinde zaten enflasyonist baskı yüksek kur derken ekonomi gidişatına bir de siyasi süreç eklendi. Tutuklu bulunan Rahip Brunson ve ABD tarafından gelen açıklamalar pariteyi yukarıda tutmaya devam etmekte. ABD’den gelen ambargo açıklamaları önem arz etmekte zira sıcak para ihtiyacı olan bu dönemde tahvillerin daha da yukarı doğru gitmesi fonlama maliyeti artması paritenin de yukarı doğru gitmesine sebep olacaktır. Bu hafta Cuma günü temmuz TÜFE verisi önemli bir veri olacaktır.

Teknik olarak bakarsak paritenin 4,85 seviyesinde tutunma çabalarını görüyoruz.  En yakın destek noktamız 4,8274 seviyesi olarak karşımıza çıkmakta kırılırsa 4,8134 ve 4,7717 seviyelerini takip edeceğiz. Yukarı yönlü hareketlerde ise 4,8691 seviyesi önemli bir direnç noktası. Kırılırsa 4,8968 ve 4,9385 noktaları takip edilebilir.

Ons Altın

GBPUSD

 

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.