TCMB tarafından açıklanan verilere göre Aralık ayında cari işlemler açığı piyasalar 4.50 milyar beklerken 4.26 milyar dolar olarak gerçekleşti. Böylece 2016 genelinde cari açık 32.6 milyar oldu.
Ödemeler dengesi tablosunda dış ticaret açığı 2015 Aralık ayında göre 834 milyon dolar azalarak 4.21 milyar olurken hizmetler dengesi fazlası 23 milyon dolar artarak 624 milyona ulaştı.
Diğer yandan parasal olmayan altın kaleminde açık 292 milyon dolardan 1.26 milyar dolara yükseldi. Doğrudan yatırım kalemi kaynaklı giriş 23 milyon dolar azalarak 1.53 milyar dolara gerilerken portföy yatırımları kaleminde 1.91 milyar tutarında net çıkış gerçekleşti.
Beklentiden daha düşük cari açık lira için pozitif ve zaten baskı yiyen USDTRY üzerindeki düşüş baskısını daha da artırdı. USDTRY sabah saatlerinde beş hafta sonra ilk kez 3.65 altına kadar geriledi ve artık çok önemli bir destek test ediliyor. 3.65 – 3.64 bölgesinin tam anlamıyla kırılması durumunda 3.60 seviyelerine kadar önemli bir destek seviyesi göremiyoruz. Yukarıda ise 3.6750 en yakın direnç özelliğini koruyor. Kırılması durumunda 3.70 direnç olarak takip edilecek.