Haftanın son işlem gününde piyasa fiyatlamaları açısından yüksek volatilite yaratan Tarım Dışı İstihdam datası gündemimizde olacaktır. Çarşamba günü açıklanan ve öncü veri olarak ön görülen ADP verisinin beklentilerin üzerinde geldiğini hatırlatalım. Bu kritik verinin yanı sıra küresel taraftaki gelişmelerinde fiyatlamalardaki etkisinin devam ettiğini görmekteyiz. Taraflardan gelen açıklamaların piyasadaki tedirginliği sınırladığını görmekteyiz. Bir diğer küresel unsur olan Brexit konusunda ise İngiltere’de Avam Kamarası’ndan gerçekleşen Brexit tasarısı onaylandı. Bu gelişmenin piyasalardaki etkisini dikkatle takip edeceğiz.
EURUSD
Tarım Dışı İstihdam datasının açıklanacağı işlem gününde yine ABD tarafından gelecek İşsizlik verisinin de fiyatlamalara etki edebileceğini söyleyebiliriz. ABD-İran arasındaki gerginlikte bir miktar sınırlama görüyor olsakta önümüzdeki süreçte taraflardan gelecek açıklamaları dikkatle takip edeceğiz. Teknik olarak bakacak olursak, paritedeki satış temposunun devam etmesi halinde 1.1100 seviyesine kadar geri çekilmeler görebiliriz. 1.1100 seviyesinin altına sarkmalar olması halinde 1.1080 destek seviyeleri test edilebilir. Euro varlıklarına olan talebin artması durumunda 1.1116 ve 1.1130 direnç seviyelerine kadar yükselişler görebiliriz.
GBPUSD
Geçtiğimiz gün İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Carney’in açıklamalarının fiyatlamalara etki ettiğini görmekteyiz. Faiz konusunda 250 baz puanlık bir indirim alanının olduğuna dikkat çekilmesi fiyatlamalar açısından kritik önem arz etmektedir. Teknik olarak bakacak olursak, Sterlin varlıklarının değer kazanması durumunda 1.3100 seviyelerine kadar yükseliş görebiliriz. Kritik 1.3100 seviyesinin üzerine geçilmesi halinde 1.3130 direnç seviyesine kadar yükselişler görebiliriz. Paritede satıcıların hakim olması durumunda 1.3050 ve 1.3027 destek seviyeleri test edilebilir.
USDTRY
Küresel unsurların etkilerinin fiyatlamalara etki ettiğini gördüğümüz USDTRY paritesi için Tl varlıklarına olan talebin bir süredir arttığını görmekteyiz. Jeopolitik ve siyasi risk unsurlarından gelebilecek açıklamaları takip edeceğiz. Teknik açıdan bakacak olursak, Tl varlıklarına olan talebin devam etmesi halinde 5.8630 ve 5.8420 destek seviylerine kadar geri çekilmeler görebiliriz. Kur tarafında tansiyonun artması durumunda 5.9000 ve 5.9250 direnç seviyelerine kadar yükselişler görebiliriz. Bu direnç seviyelerinin üzerinde kapanışlar görmemiz halinde alıcı seyrin momentum kazanabileceğini söyleyebiliriz.
ALTIN
ABD-İran arasındaki gerginlik ile sert yükselişler gördüğümüz emtiada ABD’nin BM’ye göndermiş olduğu mektupta; İran ile ön koşul olmadan görüşmeye hazır olduğunu ifade etmesinden sonra emtiadaki yükselişlerin yerini düşüşe bıraktığını görmekteyiz. Seviye olarak bakacak olursak, ılımlı havanın artması durumunda 1542 ve 1536 destek seviyelerine kadar satıcılı temponun devam edebileceğini söyleyebiliriz. Tansiyonun tekrar artması halinde 1558 ve 1566 direnç seviyelerine kadar yükselişler görebiliriz.
BRENT PETROL
Ortadoğu eksenli gelişmelerden kaynaklı olarak sert yükselişler gördüğümüz petrolde, ABD ve İran tarafından gelen açıklamalar ile satış temposu görmekteyiz. Geçtiğimiz günlerde açıklanan Ham Petrol Stokları datasının da bu satış temposunu desteklediğini görmekteyiz. Teknik olarak bakacak olursak, satış temposunun devam etmesi halinde 64.95 ve 64.40 destek seviyelerine kadar geri çekilmeler izleyebiliriz. Olası yükselişlerde 65.85 ve 66.40 direnç seviyelerini takip edeceğiz. 67 $ seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanıldığı taktirde alıcı seyrin etkin olabileceğini düşünebiliriz.