09.01.2020 Günlük Bülten

ABD ile İran arasındaki geriliminin piyasalarda tedirginlik yarattığını görmekteyiz. Güvenli limanlara ani kaçışların yaşandığını gördüğümüz fiyatlamalarda, altın emtiasında son 7 yılın zirvesi olan 1610 $ seviyelerinin test edildiğini görmekteyiz. ABD’nin BM’ye yolladığı mektupta, İran ile ön koşul olmaksızın görüşmeye hazır olduklarını ifade etmesi piyasalardaki tedirginliği sınırladığını söyleyebiliriz. TSİ 12:30 sularında İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney’in konuşmasını takip edeceğiz. Yarın açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam verisinin fiyatlamalarda etkili olacağını söyleyebiliriz.

EURUSD

ABD-İran arasındaki gelişmelerin fiyatlamalarda etkili olmaya devam ettiğini görmekteyiz. Geçtiğimiz gün açıklanan ADP verisinin etkisiyle paritedeki satış temposunun devam ettiğini görmekteyiz. Teknik olarak bakacak olursak, satış temposunun devam etmesi halinde 1.1108 ve 1.1095 destek seviyelerine kadar geri çekilmeler görebiliriz. Olası yükselişlerde 1.1130 ve 1.1145 seviyelerinin fiyatlamalarda direnç olabileceğini düşünebiliriz. Gün içerisinde ABD başta olmak üzere major ülkelerden gelecek haber akışlarını takip edeceğiz.

GBPUSD

Ortadoğu merkezli hareketlilikten kaynaklı olarak fiyatlamalar gördüğümüz GBPUSD paritesi için geçtiğimiz işlem gününde ADP Tarım Dışı İstihdam datasının da parite üzerinde baskı yarattığını görmekteyiz. Trump’ın BM’ye yolladığı mektupta ılımlı yaklaşımların paritedeki satış temposunu desteklediğini söyleyebiliriz. Gün içerisinde Başkan Carney’in konuşmasınının parite üzerinde etkili olabileceğini söyleyebiliriz. Teknik açıdan bakacak olursak, satış temposunun devam etmesi halinde 1.3090 ve 1.3065 destek seviyelerine kadar satıcılı seyrin devam edebileceğini söyleyebiliriz. Olası yükselişlerde 1.3140 ve daha yukarıda 1.3176 direnç seviyelerini test edebiliriz. Bu direnç seviyelerin üzerindeki fiyatlamalarda alıcı seyirden bahsedebiliriz.

USDTRY

Tl varlıklarındaki bir süredir devam eden negatif hareketliliğin geçtiğimiz işlem gününde yerini pozitif bir seyre bıraktığını görmekteyiz. Jeopolitik risklerin mevcut olduğunu söyleyebileceğimiz parite için teknik açıdan bakacak olursak, Tl varlıklarındaki pozitif havanın devam etmesi durumunda 5.9050 ve 5.8750 destek seviyelerine kadar geri çekilmeler izleyebiliriz. Yukarı yönlü hareketliliğin tekrar güç kazanması durumunda 5.9400 ve 5.9650 direnç seviyelerine kadar yükselişler görebiliriz. Bu direnç seviyelerinin üzerinde günlük kapanışlar olması halinde alıcılı seyrin ivmeleneceğini düşünebiliriz.

ALTIN

ABD-İran arasındaki yaşanan gerilimin piyasalarda güvenli liman ihtiyacını meydana getirdiğini görmekteyiz. Tarafların bu gerginlikten sonra ki ılımlı açıklamaları ile zirveleri test eden emtiada sert satışların yaşandığını görmekteyiz. Gün içinde başta ABD ve İran olmak üzere küresel aktörlerden gelecek haber akışlarını takip edeceğiz. Teknik açıdan bakacak olursak, sert satış dalgasının devam etmesi halinde 1538 ve 1528 destek seviyelerine kadar satıcılı seyir izleyebiliriz. Tansiyonun tekrar yükselmesi durumunda 1552 ve 1565 direnç seviyelerini takip edeceğiz. 1570 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması halinde yukarı yönlü hareketliliğin ivmelenebileceğini düşünebiliriz.

BRENT PETROL

Ortadoğu eksenli hareketlilikt    en dolayı petrol fiyatlamalarında sert yükselişlerin meydana geldiğini görmekteyiz. 70 $ seviyelerine kadar yükselişler gördüğümüz emtia için ABD ve İran taraflarının karşılıklı ılımlı açıklamaları ile satış baskısına giren emtia için geçtiğimiz gün açıklanan Ham Petrol Stokları datasından sonra satıcılı seyrin derinleştiğini görmekteyiz. Teknik açıdan bakacak olursak, satıcılı seyrin devam etmesi halinde 65.22 $ ve 64.50 $ destek seviyelerine kadar düşüşler izleyebiliriz. Emtiaya olan talebin artması durumunda 66.20 $ ve 67.00 $ direnç seviyelerine kadar yükselişler izleyebiliriz. 67 $ seviyesinin üzerindeki kapanışlarda alıcılı seyrin güç kazanabileceğini düşünebiliriz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.