Geçtiğimiz gün yurt içi tarafta Libya odaklı gelişmelerin USDTRY paritesinde fiyatlamalara neden olduğunu görmekteyiz. General Halife Halter’in anlaşma için bulunduğu Moskova’dan ateşkes metnini imzalamadan ayrılması ve Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih’in: Ateşkesin sona erdiğine yönelik açıklamaları ile Tl varlıkları üzerinde bir baskı oluştuğunu görmekteyiz. Bugün ABD ile Çin arasında faz-1 anlaşmasının yapılması beklenmektedir. Bu gelişme ile ilgili gelecek haber akışlarını takip edeceğiz. Veri açısından bakacak olursak, İngiltere ve ABD tarafından gelecek data akışını takip edeceğiz.
EURUSD
Temsilciler Meclisi’nde yapılacak oylama ile iki zil maddesinin Senato’ya sevk edilecek olması EURUSD paritesi açısından volatilitenin yüksek olmasını sağlayabilir. ABD-Çin arasındaki faz-1 anlaşmasının detayları ve gündemin yeni konusu olacak olan faz-2 anlaşmasına dair haber akışlarının parite açısından kritik öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz. ABD ile İran arasındaki gerilimde şu an için tarafların sert bir tutumu olmasa da bu konuyla ilgili gelişmeler takibimizde olacaktır. Seviye açısından bakacak olursak, Euro varlıklarına olan talebin artması durumunda 1.1140 ve 1.1154 direnç seviyelerine kadar yükselişler görebiliriz. 1.1100 seviyesinin üzerinde kalındığı sürece pozitif algının devam edebileceğini düşünebiliriz. Bu seviyeye doğru fiyatlamalarda 1.1124 ve 1.1115 seviyelerini destek olarak takip edeceğiz.
GBPUSD
İngiltere Merkez Bankası yetkililerinin faiz indirimine yönelik tavırları ile satış baskısı altında olan Sterlin varlıkları için dün ABD tarafından gelen enflasyon rakamları sonrasında bir miktar toparlanmanın olduğunu görmekteyiz. Teknik açıdan bakacak olursak, 1.3000 seviyesinin üzerinde fiyatlamalara devam eden paritenin bu seviye üzerinde kalması halinde 1.3045 ve 1.3070 direnç seviyelerine kadar yükselişler görebiliriz. Sterlin varlıklarındaki negatif görünümün devam etmesi halinde 1.3010 ve 1.2977 seviyelerinini destek olarak takip edeceğiz.
USDTRY
Libya merkezli gelişmelerin fiyatlamalara etki ettiğini söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra, TCMB’nin yarın yapacağı PPK Toplantısı sonrasında piyasalarda yüksek volatilitenin olabileceğini söyleyebiliriz. Jeopolitik risklerin belirgin bir etmen olduğunu gördüğümüz pariteye teknik açıdan bakacak olursak, yukarı yönlü hareketliliklerin güç kazanması durumunda 5.9150 ve 5.9430 direnç seviyelerini takip edeceğiz. Tl varlıklarına olan talebin artması halinde ise 5.8570 ve 5.8240 destek seviyelerinin test edilmesini bekleyebiliriz.
ALTIN
Bir süredir devam eden pozitif havanın yerini bazı belirsizliklere bıraktığını görmekteyiz. ABD-Çin arasındaki anlaşmanın detaylarının emtia için kritik olabileceğini düşünmekteyiz. Seviye açısından bakacak olursak, küresel çapta tedirginliğin devam etmesi halinde 1554 ve 1559 direnç seviyelerine kadar yükselişler görebiliriz. Yine küresel unsurlardan pozitif haberler gelmesi halinde tedirginliğin azalacağı emtiada 1546 ve 1542 destek seviyelerine kadar düşüşler görebiliriz.
BRENT PETROL
ABD-İran arasındaki gerilimindeki tarafların sert tutum sergilememesi sebebiyle emtia tarafındaki sert satışların olduğunu görmekteyiz. Akşam saatlerinde gelecek haftalık petrol stokları verisini takip ederek emtiada yön arayacağız. Seviye olarak bakacak olursak, emtiadaki satıcılı temponun devam etmesi halinde 64.05 ve 63.65 destek seviyelerine kadar düşüş görebiliriz. Ortadoğu’daki tedirginliğin artması halinde ise 64.70 ve 65.10 direnç seviyelerinin test edilmesini bekleyebiliriz. 65 $ üstü fiyatlamalarda yükselişin momentum kazanabileceğini söyleyebiliriz.