Geçtiğimiz gün piyasanın odağında olan konu ABD ile Çin arasındaki 1.faz anlaşmasıydı. Yetkililer tarafından imzalanan bu aşama için pozitif açıklamalar geldiğini görmekteyiz. Anlaşma imzalanmış olsa da Çin’e yönelik tarifelerin tam olarak kalkmaması piyasalar açısından risk unsuru olarak algılandı. Huawei’ye yönelik bazı kısıtlamaların gelebileceği yönündeki haber akışlarının da bu risk algısını desteklediğini görmekteyiz. Bunun yanı sıra her iki tarafın yetkililerininde pozitif açıklamalar yaptığını görmekteyiz. Gün içerisinde yurt içi tarafta TSİ 14:00’de TCMB yapacağı PPK toplantısını takip edeceğiz. Kurumun 75 baz puanlık bir faiz indirime gitmesi bekleniyor. Bunun üstünde bir indirimin Tl varlıkları açısından fiyatlamalarda etkili olabileceğini söyleyebiliriz.
EURUSD
Geçtiğimiz işlem gününde ABD tarafından gelen veri akışındaki negatif tablo sonrasında EURUSD paritesinde bir miktar yukarı yönlü hareketlilikler görmekteyiz. Euro Bölgesi Sanayi Üretimi ise aylık ve yıllık bazda beklentilerin altında kalsa da bir önceki veriye göre toparlandığını görmekteyiz. Teknik açıdan bakacak olursak, 1.1100 seviyesinin üzerinde kademeli olarak yükseliş temposu izlediğimiz paritenin bu yükseliş temposuna devam etmesi durumunda 1.1160 ve 1.1184 direnç sevilerinin test edilmesini bekleyebiliriz. Aşağı yönlü hareketlilikle de 1.1100 seviyesinin öncesinde 1.1124 destek seviyesini izleyeceğiz.
GBPUSD
İngiltere tarafından gelen veri akışının etkisiyle bir miktar yukarı yönlü hareketlilikler gördüğümüz parite için Ticaret anlaşması imzalanmasından sonra yükselişlerin sınırlandığını görmekteyiz. Seviye açısından bakacak olursak, 1.3060 direncinin test eden GBPUSD paritesi için tekrar bir güç kazanımı için ilk olarak bu seviyenin üstünde kalıcılık arayacağız. Bu kalıcılığın sağlanması durumunda 1.3085 direnç seviyesine kadar yükselişler görebiliriz. Sterlin varlıklarının değer kaybetmesi halinde 1.3012 ve 1.2985 destek seviyelerini takip edeceğiz.
USDTRY
Gün içerisinde TCMB’nin yapacağı PPK toplantısını dikkatle takip edeceğiz. 75 puanlık bir indirim beklenen toplantıdan gelebilecek ekstra açıklamaları takip edeceğiz. Bu seviyenin üstünde bir faiz indiriminin olması halinde Tl varlıkları açısından negatif fiyatlamalar görebiliriz. Seviye açısından bakacak olursak, volatilinenin yüksek olmasını beklediğimiz paritede pozitif hareketlilikler olması durumunda 5.8980 ve 5.9250 direnç seviyelerinin test edilmesini bekleyebiliriz. Bu direnç seviyelerinin üstünde kapanışların olması halinde yükselişlerin ivmelenebileceğini düşünebiliriz. Tl varlıklarına olan talebin artması durumunda 5.8550 destek seviyesini ve bu seviye altında 5.8150 destek seviyesini izleyeceğiz.
ALTIN
Uzun süredir fiyatlamalarda etkili olan ABD ile Çin arasındaki Ticaret anlaşmasının 1.faz kısmının dün imzalandığını görmekteyiz. Bu anlaşmadan sonra iki taraf yetkililerin pozitif açıklamaları piyasa açısından risk iştahını arttırdı. 2.faz aşaması hakkında konuşan ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin; Trump’ın 2.faz anlaşması kapsamında, tarifeleri değerlendirdiğini belirtti. Ortadoğu’daki hareketliliğinden gelebilecek haber akışlarının emtiada volatiliteye neden olabileceğini düşünebiliriz. Teknik açıdan bakacak olursak, küresel risk algısının artması durumunda 1558 ve 1562 direnç seviyelerinin test edilmesini bekleyebiliriz. Aşağı yönlü hareketliliklerde 1548 ve 1542 destek seviyelerine kadar düşüşler izleyebiliriz. 1542 seviyesinin altında kalıcılık sağlanması halinde satıcılı seyrin momentum kazanabileceğini düşünebiliriz.
BRENT PETROL
Geçtiğimiz günün ikinci yarısında gelen ham petrol stokları verisi ile destek bulan emtiada yukarı yönlü bir hareketlilik görmekteyiz. Ortadoğu’daki gerilimin etkisiyle sert yükseliş kaydeden ama sonrasında gerilimin azalması ile düşüşe geçen petrole teknik açıdan bakacak olursak, yükseliş temposunun devam etmesi halinde 64.60 $ ve 64.90 $ direnç seviyelerini takip edeceğiz. Olası düşüşlerde 64.16 $ ve 63.90 $ seviyeleri destek olarak karşımıza çıkacaktır.