Son ALTIN raporumuzda 1340 seviyesinin tekrar denenmesi beklentimizi paylaşmıştık
Son ALTIN raporumuzda 1340 seviyesinin tekrar denenmesi beklentimizi paylaşmıştık, sonraki süreçte ALTIN 1375-95 bandı içinde kalarak herhangi güçlü bir hareket yapamadı.
Son süreçte ALTIN’ın ralli yapmasına sebep olacak sebepler varken bu rallinin gelmemesini önemli bir negatif etken olarak söylemiştik, bizce bant hareketinin devamı bu görüşü biraz daha güçlendirdi.
ALTIN için kısa vadeli görüntü tabii ki yarınki FED faiz kararı ile oluşacak, yani kısa vadede Bernanke’nin piyasayı nasıl yönlendireceğine göre ralli de yeni dip de olası ama önceki raporumuzda da söylediğimiz gibi 1400 üzeri bir hareket görsek dahi ALTIN’da bunu satış fırsatı olarak değerlendirmek en doğrusu.
ABD’de reel faizin pozitif-negatif çizgisinde dans etmesi ALTIN’ı zedeleyen unsurlardan sadece biri. Bunun dışında faizlerin global olarak yükselmesi ALTIN için en büyük sıkıntı.
ALTIN’da 1340’ı hedef olarak göstermemiz oradan büyük bir alış beklediğimiz anlamına gelmiyor, büyük ihtimal 1340 da yol verecek ama önümüzdeki dönemde 1340 ilk beklenti olmalı.