ALTIN’da son günlerdeki raporlarımızda sık sık teknik olarak paritenin ne kadar sıkıntılı işaretler verdiğini paylaşmıştık.
ALTIN’da son günlerdeki raporlarımızda sık sık teknik olarak paritenin ne kadar sıkıntılı işaretler verdiğini paylaşmıştık. ALTIN da bu beklentimize paralel olarak satış baskısının etkisiyle 1300 seviyesine kadar geriledi.
Orta ve uzun vadeli beklentilerimizi bir kenara bırakırsak, kısa vadede yön tabii ki Dolar endeksi ile belirlenecek diyebiliriz.
Bugün Dolar endeksini güçlendirecek bir senaryo, mesela varlık alımında 15 milyar dolar azaltım, faiz yönlendirmesinde değişiklik olmaması ve Fed’in ekonomiye dair kötümser kalmaması ALTIN için 1300’ün kırılması anlamına gelecektir diye düşünüyoruz.
Varlık alım programına daha hafif bir azaltım ve ekonomik beklentilerin aşağı çekilerek, sıfır faiz politikasının daha uzayabileceğine dair vurgular ise ALTIN’a son günlerde çok aradığı nefesi getirecektir ama bu rallinin çok uzun sürmesini beklemiyoruz. Varlık alım programının sabit kalması ise ALTIN’da tekrar 1350 üzerini getirecektir bizce.