FOMC kararları öncesi son önemli ABD verisi hayal kırıklığı yarattı. Dayanıklı ürün siparişleri %1.8 artış beklentisine karşı sadece %0.8 artarken çekirdek dayanıklı ürün siparişleri de piyasalar %0.5 artış beklerken %0.2 geriledi. Şubat ayı rakamlarına gelen revizeler de aşağı yönlü.
Yani Mart ayı beklenti altı kalırken önceki aya da negatif revizeler gelmiş. FOMC kararları öncesi son önemli veri olmakla birlikte perşembe günü açıklanacak olan birinci çeyrek birinci büyüme tahmini öncesi birinci çeyreğe ait son önemli veri. 2015 dördüncü çeyrekte %1.4 büyüyen ABD ekonomisinin birinci çeyrek %0.7 civarı bir büyümeye imza atması bekleniyor piyasalar tarafından.
Fed’in birinci çeyrekteki büyüme performansından memnun olmadığı aşikar. Asıl önemli olan bu performansın kalıcı olup olmayacağı konusunda ne düşündüğü. Eğer yavaşlamanın geçici olduğunu düşünüyorsa Haziran faiz artışı için kapıyı aralamış sayılır. Diğer yandan bu yavaşlamanın yapısal olduğu ve diğer çeyreklere de sarkabileceği konusunda endişeli olduğunu ima eden yorumlar ise Haziran faiz artışı ihtimalini azaltır.