Her şey Bir Yana, Tarım Dışı Bir Yana!
Herkese iyi günler. Hareketli bir hafta yaşıyoruz. Paritelerde volatil hareketlerin olduğunu söyleyebiliriz. Hafta başına baskılı başlayan dolar Çarşamba günü gelen ADP tarım dışı istihdam verisinin beklentiden kötü gelmesi ve 200 bin altında olması dolar tarafında baskının azalmasına neden oldu. Gelen bu veriden sonra piyasanın algısı bugün gelecek olan TDİ verisinin de beklenti altında kalması yönünde. Dilerseniz bugün gelecek olan verilere bakalım .
Bugün Avustralya, İngiltere, Almanya, Kanada ve Euro Bölgesi’nden paskalya tatili nedeniyle veri gelmeyecek. Bu durum piyasalarda işlem hacminin düşük olmasına neden olabilir.
10.00, Türkiye TÜFE (beklenti %7.20), ÜFE (beklenti %3.04). Gelecek olan her iki veride de öncekilere kıyasla kötüleşme olması bekleniyor. TCMB’nin enflasyon verisini yakından takip ettiğini biliyoruz. Bu nedenle beklenti altında gelecek olan TÜFE TCMB’nin faiz indirimine gidebilme olasılığını artırabilir.
15.30, ABD işsizlik oranı (beklenti %5.5), tarım dışı istihdam değişimi(beklenti 251 bin), ortalama saatlik kazançlar (beklenti %0.2).Açıkcası Fed Başkanı Yellen’in güvercin tondaki açıklamaları dolar üzerinde baskı yarattı diyebiliriz geçtiğimiz hafta. Gelecek olan veriler son derece USD için önemli ve kritik. Özellikle tarım dışı istihdamın beklenti altında kalması dolar üzerindeki baskıyı iyice arttırabilir. Ortalama saatlik kazançlarda yaşanacak olan iyileşme USD için pozitif olur. Haftanın en önemli fırsatları bu saatlerde karşımıza çıkacak.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.