Ons Altın Yorumu – 02.04.2015

ALTIN 1200 Üzerinde Tutunma Çabasında

Dün ABD’den gelen ADP tarım dışı istihdam değişimi ve ISM imalat PMI verileri sonrası bugünkü ticaret dengesi ve haftalık işsizlik başvuruları beklentiden daha iyiydi. Fakat bugünkü iyi verilerin dolara çok da destek verdiğini söylemek zor. İlk anlık tepki sonrası dolar endeksi haftanın en düşük seviyelerine gerilerken EURUSD 1.09 üzerine sıçradı.
ALTIN ise günü 1200 çevresinde geçirdi. Sabah 1205 üzerine kadar tırmanan sarı metal öğleden sonra 1200 altına geriledi. Yarınki tarım dışı istihdam değişimi verisinin kötü geleceği beklentileri ALTINı desteklemeye devam edebilir fakat istihdam raporuyla birlikte ortalama maaşlar ve işsizlik oranı gibi diğer önemli göstergelerin de geleceğinin altını çizelim.
Kısa vadede kötü bir istihdam raporu ALTINda 1220’lere doğru bir atak getirebilir fakat bu hareketin kalıcı yükseliş trendine dönüşmesi için henüz bir neden yok.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.