Forex Takvimi – 20.05.2015

Piyasa FOMC Tutanaklarını Bekliyor!

Herkese iyi günler. FOMC tutanakları öncesinde dolar yeniden baskısını hissettirmeye başladı. Dolar endeksinin de 95 seviyesini de geçilmesi de USD’nin basksını arttıran önemli faktörlerden biri. Bugün FOMC tutanaklarının güvercin tonda olmaması EURUSD, GBPUSD ve AUDUSD’de düşüşlerin devam etmesine neden olabilir. Dilerseniz bugün gelecek olan verilere bakalım.
11.30, İngiltere PPK faiz oranı oylaması (beklenti 0-0-9), varlık alım programı (beklenti 0-0-9). Açıkcası oylamalarda bir değişiklik yaşanması beklenmiyor. Fakat oylamalarda değişiklik yaşanması durumunda GBP paritelerinde hareketlenmeler yaşanabilir.
14.00, Türkiye bir hafta vadeli repo faiz oranı (önceki veri %7.50), gecelik faiz oranı (beklenti %10.75). Açıkcası TCMB’nin herhangi bir faiz indirimi ve artırımına gitmesi beklenmiyor seçim öncesinde. Geçtiğimiz hafta USDTRY 2.58 seviyelerine gerilediğini ve TRY’nin değerlendiğin görmüştük.
15.30, Kanada toptan satışlar toptan satışlar (beklenti %0.3). Doların bu hafta baskısını arttırması nedeniyle USDCAD 1.2240 seviyelerine kadar yükseldi. Gelecek olan veride bir iyileşme olması CAD için pozitif olur ve USDCAD’de aşağı yönlü hareket yaşanmasına neden olabilir.
21.00, FOMC toplantısı tutanakları açıklanacak. Geçtiğimiz toplantıda beklendiği kadar güvercin tonda açıklamalar gelmemişti. Toplantıda konuşulan detayları göreceğiz. Bu saatlerde paritelerde hareketlenmeler olabilir.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.