Günlük Ekonomik Takvim – 28 Eylül 2016

Bugün Dikkatler ABD Verilerinde!

Herkese iyi günler. Piyasalarda belirsizlik olması nedeniyle paritelerde ani yön değişimleri yaşanabiliyor. Bu sebeple işlem tercihlerinizde son derece temkinli olmanızı öneriyoruz. Bugünden itibaren ekonomik takvim veri açısından ısınmaya başlayacak. Dilerseniz bugün gelecek olan verilere bakalım.

10.00’da İsviçre’den KOF ekonomik göstergesi (beklenti 100.5) açıklanacak. Gelecek olan veride iyileşme yaşanması CHF için pozitif olur.

15.30’da ABD’den çekirdek dayanıklı mal siparişleri (beklenti -%0.5) açıklanıyor. Dolar açısından son derece kritik bir veri. Faiz artışları gelecek olan verilere bağlı diyen Fed, muhakkak bu veride iyileşme yaşandığını görmek isteyecektir.

17.00’da Fed başkanı Yellen Washington’da mikrofon başına geçecek. Yellen’dan para politikası hakkında gelecek olan açıklamalar USD paritelerine hareket getirebilir. Açıklamalarını yakından takip edeceğiz.

17.10’da FOMC üyesi Bullard’ın konuşmalarını takip edeceğiz. Para politikası ile ilgili gelecek olan açıklamalar paritelere hareketlilik getirebilir.

17.30’da ise ham petrol stokları açıklanıyor. Bu dakikalarda hem petrol fiyatlarında hem de USDCAD’de önemli hareketler bizleri bekliyor olacak.

17.30’da ECB başkanı Draghi Berlin’de parlamentoda üyelere açıklamalarda bulunacak. Para politikası hakkında gelecek olan açıklamalar EUR paritelerine hareketleri beraberinde getirebilir.  Bugün Yellen ile Draghi’yi çok yakından takip edeceğiz.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.