ABD Başkanı Obama’nın “mali uçurum” görüşmeleri için Washington’a dönmesi tatil havasındaki piyasanın en önemli gelişmesi oldu.
ABD Başkanı Obama’nın ailesi ile Hawai’deki geleneksel tatilini bırakıp “mali uçurum” görüşmeleri için Washington’a dönmesi tatil havasındaki piyasanın en önemli gelişmesi oldu.
Kongrenin de işbaşı yapması ile beraber bütçe görüşmelerinin bugün tekrar başlaması bekleniyor. Bu gelişme genel olarak Asya borsaları üzerinde olumlu bir ton oluştururken Japonya Nikkei endeksini yine %1 üzeri artışa taşıyan JPY’deki düşüşün devam etmesi oldu.
Shinzo Abe’nin resmen Başbakan olduğu günde USDJPY rallisine kaldığı yerden devam etti ve 85 barajını geçerek 85.35 ile yeni bir zirve yaptı. Yen dışında tatil sonrası para birimlerindeki değişklikler oldukça sınırlı kaldı.
Bugün ABD borsaları açık olacak ama “Boxing Day” tatili sebebiyle Avrupa borsalarının tamamı kapalı. Bu yüzden hacim oldukça düşük olacak. Düşük hacimli piyasada ani hareketlerin meydana gelmesi sık rastlanılan bir durum. Bu yüzden yatırımcıları bu konuda dikkatli olmaya davet ediyoruz. Düşük hacmin bir diğer yansımasını da işlem spreadlerinde yani al-sat farklarında görebiliriz. Normalin üzerinde spreadler yatırımcıların yine dikkat etmesi gereken bir durum olacak bugün.
Ekonomik veri cephesinde Avrupa kapalı olduğu için ABD’yi beklemek durumundayız. 16.00’da Case-Shiller konut fiyat endeksi, 17.00’da Richmond imalat endeksi açıklanacak. İki veride de önceki aya göre daha hızlı artış bekleniyor.
Herkese bol kazançlı bir gün diliyoruz!





